Top 10 bijzondere bestemmingen: Zambia #6

Top 10 bijzondere bestemmingen: Zambia #6

Inhoudsopgave

Voyago.nl onthult wekelijks een bijzondere bestemming, waar je eens in je leven geweest moet zijn. Niet omdat iedereen erheen gaat, maar juist omdat deze bestemming nog door toerisme ontdekt moet worden. Laat je dit keer inspireren door safaribestemming Zambia.

Zambia is een van de minder bekende, maar zonder twijfel ook een van de beste safaribestemmingen van Afrika. Olifanten, luipaarden, krokodillen, nijlpaarden, giraffen, antilopen, tsjilpende boomkikkers – noem het maar op, Zambia heeft het, in combinatie met uitstekende lokale gidsen.

De parken bieden een scala aan ervaringen die zelden elders worden gecombineerd: kanoën, vissen, boottochten, nachtelijke tochten, en niet te vergeten, wandelsafari’s, een concept dat in de Zambia’s South Luangwa-vallei is geïntroduceerd door werd gepionierd door natuurwetenschapper Norman Carr.

Ervaren Afrika-gangers zullen de diversiteit waarderen, maar het land is ook een prima introductie voor beginners. Veel van de Zambiaanse authenticiteit is te danken aan de accommodaties. Terwijl grote safaribedrijven zich opdringen, wordt het aanbod nog steeds gedomineerd door kleinschalige rivierlodges en bushkampen.

Vele hiervan werden opgericht en beheerd door Zambianen – mensen zoals Andy Hogg, die de Bushcamp Company startte, een verzameling van zeven goed ingerichte kampen, waaronder Chamilandu in South Luangwa National Park. Er is ook Grant Cumings, wiens familie twee geliefde accommodaties runt: Chiawa Camp en Old Mondoro, in Lower Zambezi National Park.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten