Top 10 culinaire hotspots op Curaçao

Top 10 culinaire hotspots op Curaçao

Inhoudsopgave

De vriendelijke bevolking, het fijne weer en de gemoedelijke sfeer. Alleen dat zijn al genoeg redenen om naar Curaçao te reizen, maar wat dacht je van het heerlijke eten: de redactie van Voyago.nl heeft tien culinaire hotspots verzameld die je als ‘travelfoodie’ écht niet mag overslaan.

Voor alle zintuigen
1. We beginnen op de markt. De markten Punda zijn namelijk in een nieuw jasje gestoken. Je eet je favoriete gerechten uit de Creoolse keuken Kuminda Krioyo bij Marshe Nobo/Marshe Rondo. Hier bevinden zich tijdelijk de beroemde keukens van de overdekte markt Marshe Bieu. En niet alleen het lekkere eten is een aanrader, geniet ook vooral van de kleurrijke omgeving. Genieten voor alle zintuigen.

Tapas op Curaçao
2. Eind vorig jaar opende in het centrum van Willemstad ‘La Cantina Del Patron’, (Nieuwestraat in Willemstad), het eerste Spaans geïnspireerde tapasrestaurant op Curaçao. Met alle Spaanse invloeden op het eiland, kon een stukje Spanje in de Caribbean eigenlijk niet uitblijven. Het nieuwe restaurant in Pietermaai serveert een variatie aan tapas bereid met producten die wekelijks vers arriveren uit Spanje, zoals verse sardines, ansjovis, octopus, hammen, kazen en pepers.

Landhuis Dokterstuin
3. Restaurant Komedor Krioyo in Landhuis Dokterstuin (Weg Naar Westpunt) serveert heerlijke Creoolse maaltijden in een gezellige tuin. Dit landhuis, gerestaureerd in 1996, ligt bijna tegenover Landhuis Ascension op de weg naar Westpunt. Plantage Dokterstuin was al in gebruik in de zeventiende eeuw. Het landhuis dateert waarschijnlijk uit de achttiende eeuw. In de tweede helft van de negentiende eeuw was het in bezit van de overheid, die kleine delen van het land in pacht gaf aan voormalige slaven. Zo hoopte de overheid de landbouw te stimuleren.

Leguaan
4. Geen tour op het eiland is compleet zonder een bezoek aan Jaanchies Restaurant (Weg Naar Westpunt in Westpunt). Dit op het wonderschone en adembenemend mooie Westpunt gelegen restaurant is al meer dan 60 jaar een begrip op Curaçao. Er is geen menukaart, de eigenaar komt persoonlijk vertellen wat er die dag gereserveerd wordt. Jaanchies is de plek waar je beslist naartoe moet voor de beste lokale gerechten, zoals leguaan. Dit restaurant is de enige plek op het eiland waar de delicatesse legaal wordt geserveerd. Officieel zijn leguanen beschermd, maar bij Jaanchies worden ze speciaal gefokt voor consumptie.

Uitzicht
5. Restaurant Fort Nassau (Fort Nassauweg in Willemstad) is hoog gelegen op een heuvel bij de ingang van de haven en biedt daarom een prachtig uitzicht over een deel van het eiland en de stad. Het historische karakter van het achttiende-eeuwse fort, het hedendaagse interieur, het adembenemende uitzicht en het goede eten, maken een bezoek aan Fort Nassau een ervaring om nooit te vergeten. Het restaurant biedt een gevarieerd menu en kan het best omschreven worden als casual fine dining. De Curaçaose zonsondergang is het best te zien vanaf het terras aan de bar.

Springen
6. Playa Forti (Sabana Westpunt) is een strand zoals het bedoeld is: bruingekleurd grof zand en kleine kiezels, maar nauwelijks schaduw. Ideaal voor echte zonaanbidders. Er zijn verschillende snackbars en een restaurant bij het parkeerterrein boven het strand. Bij restaurant Playa Forti worden voornamelijk lokale gerechten geserveerd. Het ligt bovenop een rots en biedt daardoor een geweldig uitzicht. Wie zijn bezoek aan Playa Forti bijzonder wil afsluiten, kan voor de deur van het restaurant een sprong van tien meter het water in maken.

Brakke Put Mei Mei
7. De naam doet misschien anders vermoeden, maar dit restaurant is allesbehalve een brakke put. Het ligt het op een unieke locatie, op het terras van een historisch negentiende-eeuws plantagehuis. Bij Brakke Put Mei Mei (Kaminda Brudernan di Brakkapoti in Willemstad) kan je eten onder de sterren en genieten van vlees- en visspecialiteiten van de grill en een uitgebreide saladebar. Compleet met livemuziek van lokale bands.

Pop’s Place
8. Een ander must do is Pop’s Place (Caracasbaai in Willemstad) aan het strand van de Caracasbaai. Dit lokale tentje heeft een hele simpele uitstraling, maar wie zijn neus goed gebruikt, ruikt het heerlijke eten al van een afstand. Pop’s Place staat bekend om hun ‘kriyoyo’ gerechten: lokaal en typisch Antilliaans. Ze hebben heerlijke gesmoorde kip en lomito spiesjes (rundvlees). Ook op de kaart: ‘Conch’, oftewel zeeslak. Pop’s Place is lekker simpel, niet duur en prachtig uitzicht over het strand en de zee.

Duurzaam eten
9. Ook dat kan op het tropische eiland. Bij Hofi Cas Cora (Landhuis Cas Cora, Reigerweg in Willemstad) verbouwen ze hun eigen groenten en fruit en in het kleine restaurantje op het landgoed kun je genieten van hun ‘farm to table’ concept. Lekker vers en vooral mooi om te zien dat men zich hier in zet voor lokale producten. Daarnaast is het een erg mooie plek, heel sereen en uitzicht over het groene landgoed. Je kunt bij Hofi Cas Cora terecht voor ontbijt en lunch en dat is een absolute aanrader.

Blue Curaçao
10. Eten is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met drinken. Het drankje dat haar naam te danken heeft aan het zonnige eiland is Blue Curaçao. De likeur wordt sinds 1896 gemaakt in Landhuis Chobolobo op het eiland. Een belangrijk ingrediënt van Blue Curaçao is de laraha, een zure sinaasappel uit Curaçao. In Chobolobo snijdt men, om oxidatie te voorkomen, de laraha open met een houten mes. Na het bereiden van deze likeur worden de flessen handmatig gevuld en van een kurk voorzien.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten