10 valkuilen tijdens online boeken van vakantie

10 valkuilen tijdens online boeken van vakantie

Inhoudsopgave

Er gaat meer fout tijdens het boeken van een vakantie dan je zou denken. De kleinste foutjes tijdens het boekproces kunnen je veel geld kosten. Holidayguru.nl stelde een lijst samen van de meest gemaakte fouten tijdens het online boeken van een vakantie.

1. Vergelijk altijd de prijzen
Ga niet meteen voor de eerste aanbieding die je tegenkomt. Het boeken van een vakantie is leuk en je kan gemakkelijk te enthousiast zijn tijdens het boeken. Het vergelijken van verschillende websites en aanbieders is een stuk slimmer. Reisblogs en zoekmachines zijn erg handig bij het zoeken naar de beste vakantiedeal.

2. Beoordelingen zijn belangrijk
Kijk zeker niet alleen naar de sterbeoordeling van een accommodatie. Het is altijd zinvol om even door de beoordelingen van voorgaande bezoekers te scrollen. Wanneer een accommodatie een bepaalde reputatie (goed of slecht) na een paar duizend beoordelingen, dan hebben ze vast iets gedaan om dit te verdienen. Probeer de ‘gulden middenweg’ te vinden.

3. Controleer altijd je gegevens
Zorg ervoor dat je geen fouten maakt bij het spellen van je naam, e-mailadres, woonadres enzovoort. Wijzigingen in deze informatie kunnen erg kostbaar en tijdrovend zijn. Check ook of je je uitgaande en inkomende vluchten in de juiste volgorde hebt geselecteerd.

4. Controleer al je inboxen
Als je geen boekingsbevestiging ziet verschijnen in je inbox, dan kan het altijd zijn dat hij in je ongewenste e-mail map terecht is gekomen. Zorg er ook voor dat je mailbox niet helemaal vol is, hierdoor kan je geen nieuwe mail meer ontvangen.

5. Navigeer voorzichtig over een website
Zorg er altijd voor dat je geen vakjes aankruist die je niet aan moet kruisen. Dit gebeurt vooral veel tijdens het boeken op de mobile telefoon. Dropdown-menu’s en informatievakjes kunnen gemakkelijk worden geactiveerd met een roekeloze veeg van je vinger.

6. Boek binnen de mogelijkheden
Controleer altijd de verschillende betalingsmogelijkheden van verschillende vakanties. Zorg dat je niet over je kredietlimiet gaat wanneer je vooraf betaalt. Zorg er ook voor dat je bij een betaling in termijnen elke betaling plaats kan vinden op de vereiste datum.

7. Let op de extra kosten
Controleer de hotel- of boekingswebsite op ‘resortkosten’ voordat je de betaling uitvoert. Let ook op met de verschillende stads- of toeristenbelastingen die vaak nog in het hotel betaald moeten worden. Hier is helaas geen weg omheen – het is gewoon de wet.

8. Plan je transfers
Wanneer de transfers niet inbegrepen zijn in het vakantiepakket, zorg er dan voor dat je weet wat de beste manier is om naar je hotel te komen. Zoek van tevoren uit welke lokale transport opties er zijn. Het is nooit leuk om vast te zitten op een luchthaven.

9. Houd rekening met het bagagebeleid van airlines
Als bagage niet is opgenomen in een vakantiepakket, controleer dan altijd het bagagebeleid van de luchtvaartmaatschappij. Extra kosten voor het overschrijden van het toegestane gewicht komt helaas vaak voor.

10. Zorg ervoor dat je documenten op orde zijn
Vakantiebestemmingen zoals Canada en de VS vereisen een reisvisum om toegang tot het land te krijgen. Controleer altijd nog een keer of je bestemming naar keuze dit vereist wanneer je buiten de EU reist.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten