Top 10 meest verrassende bestemmingen: Bhutan

Top 10 meest verrassende bestemmingen: Bhutan

Inhoudsopgave

Elke week heeft Voyago.nl weer een topbestemming voor je. Plekken waar de doorsnee toeristen niet komen en waar nog een heleboel te ontdekken valt. Zoek je nog naar een unieke reis voor op je bucketlist? Dan ben je aan het goede adres. Deze week: Bhutan.

Hoewel Bhutan sinds 1974 toegankelijk is voor buitenstaanders, ontving het pas tien jaar geleden de eerste toeristen, toen er luxe hotels in de grotere steden Paro en Thimphu werden gebouwd. De nieuwste aanwinst in het land, dat bekend staat om zijn ongerepte landschappen en goed bewaarde boeddhistische tempels, is de Gangtey Goenpa Lodge met uitzicht op de Gangtey Valley.

De accommodatie ligt bescheiden op een afgelegen helling, op een korte wandeling van het 17e-eeuwse klooster. De ramen in hoofdlounge reiken van de vloer tot het plafond en vormen een spectaculair uitzicht. Zacht leren accenten zorgen voor warmte op 2743 meter hoogte, net als de openhaarden in ieder van de twaalf kamers.

Vraag de conciërge naar een privé ballonrit voor uitzicht op de ijsvallei. Ook wil je niet een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden van het land missen: het Takstang (tijger’s nest) Klooster. Deze is gelegen op een bergtop ter hoogte van 2600 meter boven de Paro Valley. Het klooster is gebouwd rondom een grot waar de Indiase goeroe Rinpoche in de achtste eeuw mediteerde. Tegenwoordig komen de bezoekers na een klim van twee uur aan bij het klooster, dat niet voor angsthazen is weggelegd.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten