10x activiteiten om ultiem te relaxen op vakantie

10x activiteiten om ultiem te relaxen op vakantie

Inhoudsopgave

Van een massage op Bali tot een sauna in Finland: gebruik je vakantie om helemaal tot rust te komen en de batterij voor de komende tijd weer op te laden. Denk aan deze 10 activiteiten om ultiem te relaxen op vakantie!

1. Massage op Bali

Denken we aan massage, dan denken we aan Bali. De Balinese massage is een traditionele Indonesische massage, die gericht is op het herstellen van de harmonie tussen lichaam en geest. En op Bali kan dat heel exotisch, in een privé-cabana op het strand. Terwijl je je ogen sluit en wegdroomt op de klanken van het ruisen van de zee, kun je optimaal ontspannen. Wil je op-en-top romantiek, kies dan voor een duo massage tijdens de welbekende Bali Golden Hour (zonsondergang). Heerlijk!

2. Finse sauna

We blijven nog even in de sfeer van wellness, want als het om ultiem relaxen gaat, mag de Finse sauna in deze top 10 niet ontbreken. Tweeduizend jaar geleden was deze sauna nog bedoeld om te schuilen tegen de kou. Nu genieten mensen massaal van het Finse sparitueel om helemaal te ontspannen. De Finnen maken traditioneel een wandeling naar een buitenmeer na een kwartiertje flink zweten, voor een verfrissende duik in het water. Maar een buitendouche is ook een goede optie.

3. Japanse tradities

Japan, en dan vooral de hoofdstad Tokyo, staat bekend om de vele indrukken die je daar opdoet. Van flitsende gamehallen tot de kleurrijke wereld van Anime; de moderne kant van het land. Tegenover de traditionele steden en gebieden, waar de Japanse tradities nog steeds worden nageleefd. Daarom verdient ook Japan een plek in deze lijst van ultiem relaxen, want alleen al de vele mogelijkheden voor zen meditatie en baden in de natuurlijke onsen middenin de bossen brengt menig reiziger in ontspannen sferen.

4. Take it easy!

Nou zijn alle Caribische eilanden het toppunt van relaxen, maar Jamaica heeft net iets extra’s. Het zonovergoten eiland is de geboorteplek van de reggae en rastacultuur, wat eigenlijk neerkomt op: take it easy! Met een kokosnoot in de hand luieren in de hangmat en je vooral nergens druk om maken.

5. Gemakkelijk cruisen

Het is waar wat ze zeggen over cruisen: je hoeft maar één keer de koffer uit te pakken, en ziet toch veel verschillende bestemmingen. In de ochtend, wanneer je wakker wordt, wacht er alweer een nieuwe plek om te ontdekken. Ideaal! Cruisen komt in allerlei soorten en maten: van grote schepen met alles erop en eraan tot kleinschalig en intiem. Het is maar net wat je wil.

Check de beste cruises van Zeetours, Captaincruise, Cruisetravel en Dreamlines

10x activiteiten om ultiem te relaxen op vakantie

6. Blue Lagoon

In IJsland is een bezoek aan de Blue Lagoon een must. Deze natuurlijke warmwaterbron wordt omringd door het IJslandse landschap, met de donkergrijze stenen en rotsen. De Blue Lagoon is niet overdekt, en dat maakt het tot een ultieme ervaring. Badderen in het van nature warme water terwijl je de frisse buitenlucht inademt. Je kunt een modder- of kleimasker op je gezicht smeren, om de ervaring compleet te maken. Vergeet geen selfie te maken, leuk als herinnering!

7. Joie de vivre

Laten we ook de ‘kleine’ dingen in het leven niet vergeten: een goed glas Franse wijn in een knus café of een echte Italiaanse cappuccino op een zonnig terras. In Frankrijk is de uitdrukking: joie de vivre (levenslust/geniet van het leven). Dus maak van je lunch een echt verwenmomentje, of geniet extra van een verse croissant terwijl je uitkijkt over de Seine. In Italië zijn het ook echte levensgenieters, dus doe mee met de lokale mensen en bestel in een restaurant een antipasti, primi en secondi piatti en tot slot een dolci (toetje). Luiaards, toekans, tal van nationale parken met hoge bomen en exotische begroeiing.

8. Costa Rica

Costa Rica heeft het allemaal. Nu zal de één wandeltocht door een regenwoud niet als ultiem relaxen ervaren, maar als je eenmaal de voet van een vulkaan bereikt of een uitkijkpunt met uitzicht over het hele woud, zal het gevoel fantastisch zijn.

9. Rust en stilte

Ga mee op een expeditiecruise naar Antarctica en de sub-Antarctische eilanden. Waarom? Voor absolute stilte en het één zijn met de natuur. Antarctica is niet alleen één van de koudste plekken ter wereld, maar ook één van de meest rustige bestemmingen om naartoe te gaan. Pak de verrekijker er maar bij, want naast indrukwekkende ijsschotsen tref je hier grote groepen zeevogels en zeezoogdieren. En misschien spot je zelfs een walvis!

10. Op ontdekking in Griekenland

De Griekse eilanden lenen zich uitstekend voor een relaxte vakantie. Van eiland naar eiland varen, en daar een autootje huren – liefst met open dak – om zelf rond te rijden. Zo ontdek je restaurantjes waar alleen lokale mensen komen en waar de meest verse vis en calamari wordt geserveerd. En verborgen baaitjes waar je in rust kunt genieten.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten