10x de coolste watersporten op de Malediven

10x de coolste watersporten op de Malediven

Inhoudsopgave

Op de Malediven vind je haast alle denkbare watersporten. Vaar met een transparante kano door een lagune of duik meters onder het wateroppervlak met een onderwaterscooter, je kunt het zo gek niet bedenken. Wat doe jij het liefste?

1. Kanoën
Kano’s kunnen worden gehuurd voor een actief rondje peddelen door de lagune. En hoewel dat misschien eenvoudig lijkt, is het een veeleisende sport, vooral in de zon. Mocht het nodig zijn, dan kan een medewerker van het betreffende duikstation mee als begeleider en instructeur.

2. Vissen
Meer dan negentig resorts op de Malediven bieden arrangementen voor sportvissers aan. Vissen in een lagune is niet toegestaan. Sommige resorts hebben boten die speciaal zijn gebouwd om in de open zee te vissen met vaste stoelen en hengelsteunen om de grotere vissoorten mee te vangen.

3. Flyboarden
Nog extremer is misschien wel flyboarden, waarbij je met twee waterkannonen aan je voeten het water uit wordt geschoten en zo de golven over kunt zweven. De droom van iedere ‘thrill seeker’! Voor een groot deel heb jij de controle over het flyboard, de instructeur bepaalt alleen de sterkte van het apparaat.

4. Duiken
Duiken zonder uitrusting is gratis en een oud gebruik op de Malediven. Vissers zouden deze activiteit onder meer uitoefenen om kreeften met de hand te vangen, omdat speren en harpoenen verboden zijn op de Malediven. Daarnaast werkt duiken ook ontspannend vanwege de vrijheid die je onderwater ervaart. Het is voor beginners wel aan te raden om eerst advies en begeleiding te vragen aan de bemanning in het duikstation van een resort.

5. Funtubes
Of het nu op een band of een banaan is, funtubes zorgen gegarandeerd voor hilariteit. Je wordt door een speedboot op hoge snelheid over het water getrokken. Vaak eindig je met z’n allen in het water, maar dat is dan ook wat deze wateractiviteit zo leuk maakt.

6. Kitesurfen
Met deze sport is het vooral de bedoeling dat je hoofd boven water houdt. Kitesurfen combineert verschillende disciplines, zoals wakeboarden, windsurfen, paragliding, skateboarden en gymnastiek. Dit maakt het een extreme sport die veel kracht en behendigheid vereist.

7. Suppen
Het enige wat je hierbij nodig hebt, is een board en een peddel om je voort te duwen. Hoe rustiger het water (zoals in een lagune), hoe soepeler je kunt draaier en over het water glijdt. Suppen is een uitstekende manier om vissen en andere zeedieren te spotten.

8. Surfen
De Malediven staan wereldwijd bekend als surfwalhalla. Het ideale surfseizoen is tussen april en oktober, dan is de kwaliteit van de golven op z’n best en reiken ze gemiddeld de twee meter hoogte. Je kunt bij verschillende resorts terecht voor bootverhuur en sommige touragents verzorgen surfpakketten.

9. Waterskiën
Deze sport is erg geschikt voor het rustige water van de lagunes. Meer dan de helft van de resorts heeft waterski-faciliteiten en er zijn speciale instructiesessies. Bovendien zijn de schippers geduldig met beginners die voor de eerste keer proberen te skiën.

10. Onderwaterscooters
Een onderwaterscooter biedt ook de ultieme onderwaterbeleving voor wie niet van duiken of zwemmen houdt. Je kunt gewoon blijven ademen terwijl je op vijf meter diepte langzaam vooruit wordt gedreven. Perfect om op een rustig tempo de oceaan ontdekt.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten