10x to do in de Jordaanse hoofdstad Amman

10x to do in de Jordaanse hoofdstad Amman

Inhoudsopgave

De meeste bezoekers komen naar Jordanië voor ‘de verloren stad’ Petra, die op nummer 3 in onze top 10 bijzondere bestemmingen staat. Maar heb je je ooit afgevraagd wat je nog meer in Jordanië kunt doen? Wij hebben 10 activiteiten in de Jordaanse hoofdstad voor je verzameld.

1. Geniet van het uitzicht vanaf het Wild Jordan Café en steun de Jordaanse natuurgebieden en de mensen die er wonen door souvenirs te kopen. Het Wild Jordan Café is een van de Royal Society for the Conservation of Nature (RSCN)-projecten die het behoud van de biodiversiteit in heel Jordanië steunen. Het menu is gebaseerd op recepten met een laag vet- en koolhydraatgehalte en ingrediënten uit de natuurreservaten van de RSCN. Alle inkomsten gaan naar de missie van de RSCN.

2. Ga voor een scrub en massage naar een Turks badhuis. Na een lange dag op de sites van Amman te hebben doorgebracht, kun je genieten van de volledige service van de hamam. Deze omvat een stoombad, sauna, jacuzzi, scrub en een 40 minuten durende massage in de fantastische omgeving van een traditioneel Turks badhuis.

3. Bezoek het Roman Nymphaeum: een groot complex uit 191 n. Chr. van twee verdiepingen met fonteinen, mozaïeken, steengravures en een zwembad van naar schatting 600 vierkante meter. Tot 1947 stroomde er nog water onder de Romeinse brug, waar tegenwoordig de weg loopt. Opgravingen begonnen in 1993 en het herstel zal nog vele jaren worden duren.

4. Bezoek de Citadel die boven de Jabal Al-Qal’a uit torent, het is de plek van het oude Rabbath-Ammon. Tijdens opgravingen zijn hier Romeinse, Byzantijnse en vroege islamitische overblijfselen gevonden. De meest indrukwekkende, bekend als Al-Qasr (het paleis) dateert uit de islamitische Umayyad-periode. In de omgeving vind je ruïnes van het Umayyad-paleisterrein.

5. Stel je eigen zandfles samen in een van de ambachtelijke winkels in de binnenstad. Geef een persoonlijk tintje aan jouw souvenirs dankzij deze zandflessen, gevuld met zand afkomstig van Jordaanse sites. Laat hier bijvoorbeeld jouw naam of die van een vriend of vriendin in zetten.

6. Wandel door Darat Al-Funun (Little House of Arts). In deze rustige tuin staat het voormalige huis van Peak Pasha, luitenant-kolonel Frederick Peak, die vanaf het begin van de jaren 1920 tot 1939 de leiding had over het Arabische legioen. Nu is het een galerijhuis met werken van de bekende Arabische kunstenaars.

7. Probeer Mansaf, het nationale gerecht van Jordanië. Een heerlijke combinatie van met saffraan gekleurde rijst en lamskoteletten in een yoghurtachtige saus genaamd Jameed.

8. Probeer Arabische snoepjes. Als je de gangbare taartjes en cakejes beu bent, probeer dan wat Arabische snoepjes zoals Ush Al-Bulbul, Faisalieh, Nabulsieh, Barazek, Ghriebeh en Ma’moul.

9. Ga shoppen in het centrum of in een van de vele ambachtswinkels van Amman. Downtown Amman heeft levendige straten vol kleine winkeltjes die je eindeloos kunt afstruinen. Koop iets leuks voor jezelf als herinnering aan de reis of verras iemand anders met een Jordaans cadeautje.

10. Ga paardrijden in een van de vele paardrijdclubs. Amman heeft een groot aantal clubs waar paardrijdactiviteiten worden aangeboden, dus waarom zou je deze bijzondere belevenis overslaan. Boek een les!

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten