‘Champing:’ nieuwe kamperen steeds populairder

‘Champing:’ het nieuwe kamperen in Engeland

Inhoudsopgave

‘Champing,’ oftewel het kamperen in een kerk, wordt steeds populairder. De nieuwe vorm van kamperen is een uniek concept waarbij gasten verblijven in historische plattelandskerken in Engeland. Champing is een initiatief van de Churches Conservation Trust, die hiervoor 12 kerken beschikbaar hebben gesteld, door heel Engeland.

Door de populariteit van champing in Engeland, is er ook een nieuwe plek toegevoegd in Schotland, in Sandwick in Orkney, buiten de noordoostelijke kust van Schotland.

Het initiatief is twee jaar geleden bedacht. De Conservation Trust liet mensen verblijven in de kerken om zo geld op te halen voor het onderhoud van de oude gebouwen. In Engeland ontstond afgelopen jaar steeds meer vraag naar de overnachtingen binnenin de eeuwenoude kerkmuren.

‘Champers’ kunnen doordeweeks een nacht verblijven voor 39 Britse pond, dat is omgerekend zo’n 45,50 euro per persoon per nacht. Een ontbijtje is bij te boeken voor ruim 11 euro per persoon. Geen zin om op een matje of op een opblaasbaar bed te liggen, dan zijn er ook ‘ChampBeds’ te huur.

Het champing seizoen is open van 31 maart tot 31 september.

Foto: champing.co.uk

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten