Voor het eerst op fietsvakantie

Voor het eerst op fietsvakantie

Inhoudsopgave

Nederlanders zijn dol op fietsen, maar het merendeel van de recreatieve fietsers maakt er vaak niet meer van dan een dagtripje. Jammer, want een meerdaagse fietstocht biedt talloze mogelijkheden die kunnen zorgen voor een onvergetelijke vakantie. De redactie van Voyago zet een aantal tips op een rij voor je eerste fietsvakantie.

Testen en uitstippelen
Weet je nog niet zeker of een fietsvakantie wel wat voor jou is? Dan is het wellicht goed om een proefrit te maken van een paar dagen. Wil je zekerheid dan kun je de overnachting van tevoren boeken, maar het kan juist ook erg leuk zijn dit niet te doen.

Of je nu in binnenland of buitenland fietst, het is hoe dan ook een ontdekkingsreis. Nederland telt veel mooie fietsroutes en je hoeft je daar natuurlijk niet door te laten leiden, maar het kan een goede leidraad zijn. Verdwalen hoeft geen ramp te zien, wie weet leidt het tot bijzondere ontmoetingen.

Efficiënt inpakken
Belangrijk is dat je tijdens een lange fietstocht geen onnodige spullen meeneemt. Dat is ten slotte allemaal gewicht dat je zelf mee moet meeslepen. Een EHBO-kit is onmisbaar, dus probeer daar in ieder geval niet op te besparen. Maak een paklijst om een duidelijk overzicht te krijgen.

Het is verstandig meerdere klagen kleding te dragen, voor het geval dat het weer onverwachts omslaat. En als die plensbui er dan toch komt, zorg er dan voor dat je spullen waterdicht zijn. Verpak ze bijvoorbeeld in plasticzakken.

Goede uitrusting
Zorg voor goede uitrusting. Er zijn nog steeds mensen die ‘basic’ op pad gaan, maar een echte toer- of vakantiefiets doet wonderen. Heb je al zo’n fiets? Vergeet dan vooraf niet naar de fietsenmaker te gaan voor een onderhoudsbeurt. Het laatste wat je wilt, zijn verrassingen op dit gebeid.

Tot slot is het aan te raden om voor vertrek een korte cursus fietstechniek te volgen. Je vind deze bij de betere fietsenmaker. En als je ondanks alles toch problemen met je fiets krijgt, is er altijd wel een vriendelijke local te vinden om je te helpen.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten