17.500 redenen om Indonesië te bezoeken

17.500 redenen om Indonesië te bezoeken

Inhoudsopgave

Indonesië is het grootste land ter wereld dat volledig bestaat uit eilanden. Het land bestrijkt een gebied zo groot als de volledige west- tot oostkust van de Verenigde Staten. En met wereldberoemde eilanden als Bali en Sumatra is Indonesië absoluut de moeite waard.

Eilanden te over
Het immens grote aantal eilanden dat Indonesië maakt tot een bijzondere vakantiebestemming is voor een zeer groot deel onbewoond. Van de ruim 17.500 eilanden zijn er ongeveer 6.000 bewoond en op slechts 1.000 hiervan zijn er permanente bewoners. Er zijn dus mogelijkheden te over om de prachtige, ruige natuur van het land te ontdekken. Een uitmuntend voorbeeld hiervan is de eilandengroep van Thousand Islands (ook wel bekend als Kepulauan Seribu). Dit gebied bestaat uit een groep van 110 eilanden en is een favoriet voor een korte break onder de bevolking van Jakarta.

Ook een bijzondere eilandengroep is die van Gili Islands. De mogelijkheden voor een onvergetelijke duik- en/of snorkelervaring zijn hier talloos. Maar ook het Flores Island is een eiland dat niet overgeslagen mag worden. Op dit terrein liggen namelijk de drie kraters op de top van de Kelimutu berg. Het water in deze kraters verschilt eens in de zoveel tijd van kleur, bepaald door de gemoedstoestand van de lokale geesten (als men de verhalen gelooft). Daarnaast is het spinnenweb-rijstveld een bezienswaardigheid die vraagt om een vlucht in een helikopter.

Rijstvelden in Ubud, Bali.

Bali
Dat Bali een uitermate populaire vakantiebestemming is, is geen verrassing. De bijzonder mooie stranden, de prachtige natuur van het binnenland en de mogelijkheden voor zowel een rustige vakantie als een feestvakantie maakt Bali tot een zeer gevarieerde bestemming. Wat het eiland zo uitermate populair heeft gemaakt is de film Eat, Pray, Love met Julia Roberts in de hoofdrol. Met name de rijstterrassen van Ubud is een populaire bestemming in de binnenlanden.

Ook de cultuurliefhebber kan zijn hart ophalen op dit eiland. Bali draagt de bijnaam ‘het Eiland van de Duizend Tempels’ niet zomaar. Er zijn talloze tempels en religieuze taferelen te bezoeken. Er zijn daarnaast bijna dagelijks (openbare) processies en offers te zien doordat het een Hindoestaans eiland is. Ook de actieve toerist kan op Bali terecht. Met name het verkennen van het eiland met de fiets of op een paard is een populair uitje. Daarnaast lenen de rivieren in het binnenland zich uitstekend voor raften.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten