Vlaamse meesters te zien in bijzondere tentoonstelling

Vlaamse meesters te zien in bijzondere tentoonstelling

Inhoudsopgave

Vlaamse meesters komen tot leven in een serie evenementen en permanente tentoonstellingen in Vlaanderen. Van 2018 tot en met 2020 wordt de oude, maar ook hedendaagse kunst en het vakmanschap op het gebied van mode en gastronomie gevierd. Dit zijn de activiteiten die je niet mag missen!

1. In 2018 wordt in Antwerpen een eerbetoon haar barokke erfgoed en de barokke levensstijl gegeven. ‘Antwerpen Barokstad 2018, in het teken van Rubens’ laat in een reeks culturele evenementen en tentoonstellingen de link tussen Rubens en de barok zien.

2. In 2019 worden in heel Vlaanderen een aantal evenementen georganiseerd om de 450e verjaardag van Bruegels dood te herdenken. In de lente zal Brussel in het teken van Bruegels staan, de stad huldigt haar vroegere inwoner met uitgelezen tentoonstellingen en een uitgebreid cultuurprogramma. In de herfst van dat jaar komt Bruegel naar Antwerpen, waar het vernieuwde Museum voor Schone Kunsten Antwerpen opent met de tentoonstelling ‘Bruegels eeuw’.

3. Na een nauwkeurige restauratie zal het schitterende Lam Gods in 2020 terugkeren naar de Sint-Baafskathedraal. De recentste restauratie in een lange rij – de vorige dateert uit de vroege jaren 50 – is zeker de opmerkelijkste en meest indrukwekkende van allemaal.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten