2018 wordt het jaar van de ‘Travel Foodies’

2018 wordt het jaar van de 'Travel Foodies'

Inhoudsopgave

Eten en reizen gaan samen als oliebollen en oudjaar en naar verwachting zal de honger naar een food avontuur in 2018 toenemen. Vier op de tien reizigers (41%) is van plan om in 2018 nieuwe bestemmingen te gaan ontdekken op basis van eten en drinken. Vorig jaar was dat 29 procent.

Booking.com analyseerde de gegevens van meer dan 128 miljoen beoordelingen van gasten. Om de belangrijkste reistrends voor 2018 te voorspellen, combineerden ze deze informatie met een onderzoek onder 19.000 reizigers uit meer dan 26 landen wereldwijd.
Het onderzoek wijst uit dat lokale gerechten in 2018 het meest populair zijn. Bijna twee derde (64%) van de reizigers wil meer van de lokale keuken proberen. Lekker eten wordt zelfs een nog belangrijkere factor bij het plannen van de reis, want een op de vijf (22%) is van plan om alleen vanwege het eten op reis te gaan en een kwart (25%) mijdt expres bestemmingen die geen echte eetcultuur hebben.

Technologie zal overheerlijke avonturen verder blijven verrijken. Bijna drie op de tien (29%) reizigers zal een bestemming kiezen op basis van online beoordelingen van lokale restaurants. Daarnaast is bijna een derde (31%) van de reizigers van plan om nog meer foto’s van eten te maken voor social media.

De resultaten laten nog meer trends zien:
Bij de helft (51%) van de reizigers is de kans groot dat ze op zoek gaan naar lokale streetfoodmarkten. De top aanbevolen bestemmingen voor streetfood volgens reizigers van Booking.com zijn Bangkok (Thailand), Taipei (Taiwan), Hanoi (Vietnam), Istanbul (Turkije) en George Town (Maleisië).

Anderen zijn juist op zoek naar haute cuisine, waarbij een op de vijf (23%) in 2018 graag in een Michelin-restaurant wil eten. Als jij ook tot deze groep behoort dan raden we je aan een van de volgende door gasten van Booking.com aanbevolen bestemmingen te bezoeken: Rome (Italië), Dubai (Verenigde Arabische Emiraten), Parijs (Frankrijk), São Paulo (Brazilië) en Londen (Verenigd Koninkrijk).

Het gaat niet alleen om de smaak, maar ook om de ervaring. Reizigers willen alles beleven wat met eten te maken heeft, waarbij bijna de helft (49%) zegt dat ze avontuurlijker eten als ze op reis zijn; 54% wil op reis graag op een avontuurlijke manier dineren.
Of je nu gaat voor culinaire verwennerij, lokale streetfood, exotische gerechten of hele vreemde hapjes, de liefde voor een nieuwe bestemming gaat door de maag en je leert de bestemming nog beter kennen dankzij de lokale lekkernijen.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten