Schiphol verwacht eerste dag met topdrukte

Schiphol verwacht eerste dag met topdrukte

Inhoudsopgave

Schiphol verwacht vrijdag 7 juli de eerste drukke dag van de zomer nu in de regio Midden-Nederland de vakantie begint. In totaal rekent de luchthaven vrijdag op meer dan 220.000 reizigers. Daaronder zijn ruim 75.000 vertrekkende passagiers. De laatste topdrukte was in de meivakantie.

Airlines houden hun adem in en wachten in spanning of de maatregelen die Schiphol heeft genomen om de drukte hanteerbaar te houden ook daadwerkelijk werken. In de meivakantie ontstonden door de vakantiedrukte lange wachtrijen waardoor tientallen mensen hun vlucht misten. Voor de zomervakantie heeft Schiphol extra medewerkers ingezet en zijn meer security-lanes open. Daarnaast krijgen passagiers zonder handbagage voorrang bij de security-controle.

Het aantal passagiers dat via Schiphol reist, is de laatste jaren flink toegenomen. Vorig jaar waren er bijna 10 procent meer vertrekkende passagiers dan het jaar ervoor.
Schiphol verwacht in totaal 32 dagen met topdrukte in juli en augustus. Vooral op de vrijdag,  zondag en maandag zal het druk zijn. In totaal verwacht Schiphol tussen 8 juli en 3 september zo’n 12,4 miljoen passagiers.

Theo de Reus

Theo de Reus

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten