Nederlanders willen voor een prikkie op vakantie

Nederlanders besparen het meest op vakanties

Inhoudsopgave

Bijna 90 procent van de Nederlanders is, in meer of mindere mate, dagelijks bezig met besparen. Ruim 70 procent daarvan probeert op de vakantie te besparen. Hiermee wordt de trend bevestigd dat Nederlanders ook bij het kiezen van een vakantie op de voordeeltjes letten.

Uit het Nationaal Bespaaronderzoek 2017 blijkt dat veel mensen die willen besparen op vakanties, kiezen voor goedkopere bestemmingen die (vaak) dichterbij huis liggen (32,3%). De meesten kiezen er echter voor om minder vaak op vakantie te gaan (42,9%).
Een ander groot gedeelte probeert te besparen door de vakantie middels een korting- of veilingplatform te regelen.

Een kleine 30 procent van de ‘reisbezuinigers’ kiest voor zo’n platform. Andere genoemde manier om te besparen zijn all-inclusive vakanties boeken, minder uitgeven aan toeristische attracties en vroegboekacties zoeken.

Pretparken op vakantie

Mensen die tijdens de vakantie pretparken willen bezoeken, zijn nóg vaker actief op kortingssites. 42,9 procent van de Nederlanders die probeert te besparen op dagjes naar een attractiepark, doet dit door gebruik te maken van kortingsacties via een korting- of veilingplatform.

Eten en drinken is relatief duur in pretparken. Het is dan ook niet vreemd dat 38,7 procent probeert te besparen door snacks en drankjes zelf mee te nemen. Tot slot is er een grote groep mensen die ervoor kiest om het pretpark dit jaar over te slaan.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten