‘Vrijdag 28 december drukste vliegdag Schiphol’

‘Vrijdag 28 december drukste vliegdag Schiphol’

Inhoudsopgave

Vlieg jij aanstaande 28 december vanaf Schiphol? Zorg dat je op tijd op de luchthaven bent, want tijdens de komende kerstvakantie wordt vrijdag 28 december de drukste dag om te vliegen vanaf Schiphol.

Dat zegt claimbureau AirHelp op basis van data van vorig jaar. Het bureau zette voor de komende kerstvakantie, die duurt van 22 december tot en met 6 januari, de meest vertraagde routes op een rij. De meeste kans op vertraging vanaf Schiphol is er op de routes naar Londen, Lissabon en Toronto.

Vorig jaar was vrijdag 29 december de drukste dag om te vliegen. Vanaf Schiphol waren toen circa 140 vluchten vertraagd of werden geannuleerd. In totaal stonden er die dag ruim 600 vertrekkende vluchten gepland. Eveneens op basis van cijfers van vorig jaar verwacht AirHelp voor vrijdag 4 januari 2019 de drukste dag op Rotterdam en voor zondag 6 januari op Eindhoven.

Het bedrijf heeft voor de komende kerstvakantie de routes met de meeste kans op vertraging op een rij gezet. Vanaf Schiphol: Londen Heathrow, Lissabon, Toronto, Beijing en Cairo. Vanaf Eindhoven: Malaga, Alicante, Liszt (Hongarije), Innsbruck en Valencia. Vanaf Rotterdam: Londen City, Innsbruck, Alicante, Faro en Malaga.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten