Drie opkomende steden voor een verrassende citytrip

Drie opkomende steden voor een verrassende citytrip

Inhoudsopgave

Londen, Parijs, Rome, Barcelona: de klassiekers kennen we inmiddels wel. Vaak kennen we de highlights al en is de verassing er inmiddels wel af. Wil je deze meivakantie een stedentrip maken en ben je op zoek naar iets nieuws? Overweeg dan een van deze opkomende steden!

Tussen de wereldberoemde steden van Europa en de nog onontdekte parels zitten de opkomende stedentripbestemmingen. Binnen deze categorie valt bijvoorbeeld de Ierse hoofdstad Dublin. Meer en meer toeristen vinden de weg naar de stad van Guinness en U2. Het bezoeken van de Chester Beatty Library, Croke Park en de bierbrouwerij staan hoog aangeschreven in de stad. De beste periode om Dublin te bezoeken is tijdens Saint Patrick’s Day. Vrijwel de gehele stad is in het groen gehuld, de Guinness vloeit rijkelijk en de stadsparade is een must voor iedere bezoeker.

Ook de Kroatische stad Dubrovnik verdient een plekje in deze categorie. Gelegen aan de Adriatische Zee in het uiterste zuiden van het land. De stad is ingesloten door een eeuwenoude stadsmuur die de bezoeker een ongeëvenaard uitzicht biedt. Daarnaast geeft de Middeleeuwse binnenstad, met mooie pleinen en nauwe straatjes, een prachtig beeld. Zowel de liefhebbers van een luxe vakantie kunnen hier terecht met mooie vijf sterren resorts, als ook de wat minder gevulde portemonnee. Veruit de meeste bezoekers van Dubrovnik kennen de stad vanwege haar rol als King’s Landing in de wereldberoemde serie Game of Thrones.

Door vrijwel volledig verwoest te zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog is het Warschau van nu een unieke mix van oude Gotische architectuur en moderne bouwwerken. Ga terug in de tijd door een bezoek te brengen aan het koninklijke kasteel of de barokke paleizen van de oude stad. Voor het geweldige uitzicht over Warschau is het bezoeken van het monumentale paleis van Cultuur en Wetenschappen een must. De entertainmentindustrie in Warschau is wat het onderscheidt van andere Europese steden, met onder meer muziekfestivals die verwachtingen overtreffen, moderne musea en een gevarieerde kunstwereld.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten