Azië: 3 landen die je moet hebben gezien

3x landen in Azië die je moet hebben gezien

Inhoudsopgave

Er zijn zoveel landen in Azië dat het kiezen van een vakantiebestemming een hele opgave is. Elk land heeft haar eigen geschiedenis, cultuur en bezienswaardigheden. Ondervind deze zelf om te weten welk land het beste bij je past, wellicht kan dit lijstje hierbij helpen.

China is een mix van oude dorpen en moderne steden. Voor tropische stranden moet je op de Filipijnen zijn en Maleisië heeft prachtige natuur. Maar één ding hebben ze allemaal gemeen, ze zijn allemaal de moeite waard om te bezoeken.

China

Het land van rijst en thee is het meest bezochte land van Azië. Jaarlijks wordt China bezocht door meer dan vijftig miljoen internationale toeristen. Veel toeristen kiezen voor Beijing of Shanghai. Ze bezoeken wereldberoemde bezienswaardigheden zoals de Chinese Muur, de Verboden Stad of het Terracotta leger. Ondanks de omvang van het land zijn de reismogelijkheden uitstekend. Zowel de bus, trein als het vliegtuig zijn geschikte vervoersmiddelen om je in China te verplaatsen. Ben je op zoek naar een verrassende bestemming? Kijk dan naar minder bekende steden, zoals Xiamen. Deze stad heeft net als de andere steden veel cultuur en geschiedenis te bieden, maar wel met een eigen karakter.

Ben je nog op zoek naar een goedkope en makkelijke manier om je visum voor China te regelen? Denk eens aan een e-visum. Deze is helemaal digitaal in te vullen en eenvoudig te betalen met iDeal, PayPal, Creditcard of Mistercash/Bancontact.

De Filipijnen

Voor mooie tropische eilanden hoef je zeker niet alleen naar de Caribbean. In Azië heb je namelijk ook parelwitte stranden en een azuurblauwe zee, zoals in de Filipijnen. Deze bestemming is op dit moment nog niet heel populair onder Nederlanders, maar daar komt langzamerhand verandering in. De archipel bestaat uit meer dan 7000 eilanden verspreid in de Stille Oceaan. De grootste eilanden zijn Luzon en Mindanao. Deze beslaan samen twee derde van de Filipijnen. De natuur op het land, zoals Mount Mayon of de Chocolate Hills zijn prachtig. Maar ook de onderwaterwereld mag niet onderschat worden. De Filipijnen zijn namelijk uitermate geschikt voor een duikvakantie. Onderwater zijn veel koraalriffen, haaien, roggen en talloze tropische vissen te zien.

‘Drijvende’ hut op Bodgaya Mabul Island, Semporna Sabah, Maleisië.

Maleisië

Maleisië is wereldwijd enorm populair en wordt elk jaar steeds populairder. Het aantal internationale toeristen heeft bijna het aantal van 30 miljoen bereikt. Het is een gevarieerd land en is daarom geschikt voor elk type toerist. De bekendste stad is Kuala Lumpur, een van de populaire toeristische bestemmingen van het land. In de stad zijn veel bezienswaardigheden en kunnen reizigers zich uitleven in de grote shoppingmalls. Maleisië is niet een bestemming waar je rustig op je strandbedje gaat liggen. Er zijn namelijk veel activiteiten te doen. In de jungles kun je raften, mountainbiken, ziplinen, klimmen, abseilen, wandelen en nog veel meer. Wie van actieve vakanties houdt, is in Maleisië aan het juiste adres.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten