5x veelbelovende stedentrips voor de zomer

5 veelbelovende stedentrips voor de zomer

Inhoudsopgave

Het zomerweer is weer in aantocht: hét moment voor de stedentrip. Welke bestemmingen hebben potentie? Voyago.nl  maakte een selectie van de populaire en veelbelovende steden. Hier 5x anders! 

1) Bologna: hippe studentenstad
Italië kent hete zomers, maar leent zich perfect voor een aangename voorjaarstrip. Velen denken aan Rome, Milaan of Florence. Vergeet de usual suspects en stuur de klant eens naar Bologna. De stad wordt ook wel ‘La Dotta, La Rossa, La Grassa’ genoemd; de geleerde, de rode, de vette. In de elfde eeuw werd hier de eerste universiteit van Europa gebouwd en de smalle kronkelstraatjes in het historisch stadscentrum worden gekenmerkt door de kleine rode daken. Daarnaast wordt de studentenstad geroemd om zijn Italiaanse keuken en pastasaus. Nieuw dit jaar: Ryanair vliegt per 28 maart drie keer per week vanaf Eindhoven naar Bologna.

2) Porto: culinaire stedentrip
Deze Portugese havenstad is onlangs verkozen tot Europese hoofdstad van het jaar 2017. Een heerlijke stad om in het voorjaar te verkennen, onder meer vanwege de Douro rivier die langs Porto stroomt. Een boottocht is dan ook onmisbaar op de planning. Ook een wijnproeverij hoort erbij, want deze Noord-Portugese staat tenslotte bekend om de port. Combineer dit met andere lokale specialiteiten en je hebt een culinaire stedentrip. Geen betere manier om het voorjaar in te gaan. Porto kent overigens de grootste universiteit van het land, wat zorgt voor een bruisend stadsleven. Binnen ongeveer twee uur vlieg je van Amsterdam naar Porto met Transavia of TAP. Vanaf april vliegt ook KLM naar Porto.

3) Zürich: cultureel en modern
Zürich staat bekend als het economische centrum van Zwitserland, daar waar alle grote banken staan. Maar Zürich is veel meer, want het biedt ongelofelijk veel culturele activiteiten. En al die cultuur doet nog eens totaal niet af aan de moderniteit van Zurich. Wijs je klanten bijvoorbeeld op de Street Parade, een jaarlijks dansfestival met technomuziek. Of richting Züri-West, waar je het Zwitserse nachtleven vindt. Het historische centrum is mooi bewaard gebleven, waardoor je nog volop kunt genieten van kronkelende straatjes en hoge kerktorens. Transavia vliegt sinds kort zes keer per week van Amsterdam naar Zürich in minder dan twee uur.

4) Split: de witte pittige stad
We kunnen er niet meer onderuit. Kroatië telt officieel mee als populaire vakantiebestemming. De toerismecijfers laten een forse groei zien met vanuit Nederland een toename van acht procent. ‘Het bruisende centrum van de Adriatische zee’ wordt het Kroatische Split ook wel genoemd. Sightseeing, shoppen, cultuur snuiven, strand… Alles kan in de havenstad. Een bezoek aan het Paleis van Diocletianus is zeker een verplicht bezoek waard. De Romeinse keizer gaf namelijk begin van de 4e eeuw de opdracht om dit paleis te bouwen, en groeide zo uit tot het stadshart van Split. Eén van de oudste en best bewaarde overblijfselen in de wereld. KLM vlieg rechtstreeks vanaf Schiphol. 

5) Pamplona: rauw en verrassend
San Férmin, daar kan niemand omheen: de eeuwenoude traditie van het stierenvechten. Maar ook buiten de periode begin juli, wanneer dit festijn plaatsvindt, is het Spaanse Pamplona een tip voor een verrassende stedentrip. De Baskische stad is een culinaire hotspot, met betaalbare haute causine en overheerlijke pintxos (geen tapas!). Een gezellige, verassende, historische en tikkie rauwe stad waar makkelijk rond te dwalen valt. En waar traditie en het hedendaagse moderne leven hand in hand samengaan. Er vliegen geen luchtvaartmaatschappijen rechtstreeks van Nederland naar Pamplona. Vueling en KLM vliegen rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Bilbao. Pamplona is een kleine twee uur rijden vanaf Bilbao. Trouwens, ook een leuke combi-trip.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten