3x droombestemmingen in Zuid-Amerika

3x droombestemmingen in Zuid-Amerika

Inhoudsopgave

Zuid-Amerika is een immens continent met een grote diversiteit. Denk aan de gepassioneerde tango in Argentinië, het Amazonegebied in Brazilië en het woeste Patagonië in het zuiden van Chili: in Zuid-Amerika kan het allemaal.

Groot(s) Argentinië
Argentinië is een enorm populaire bestemming, maar ook enorm groot. Nederland past er zo’n 66 keer in. Dit maakt het land divers, maar het betekent ook dat er grote afstanden afgelegd moeten worden. Wie kort de tijd heeft, kan het beste een bepaald gebied verkennen. Wie langer de tijd heeft en grote delen van het land wil verkennen, bieden binnenlandse vluchten een oplossing. Aangeraden wordt om in Patagonië in het koude zuiden te beginnen en vanaf daar steeds verder omhoog te reizen om uiteindelijk in het zonnige Buenos Aires te eindigen.

Van noord tot zuid
Brazilië is voor menig Nederlander een droombestemming. Het zuidelijke paradijs lokt jaarlijks 70.000 Nederlanders naar haar tropische landschap. Het grootste land van Zuid-Amerika kent een van de snelst groeiende economieën ter wereld en is daarmee onderdeel van de BRIC-landen. Brazilië is door haar grootte divers van noord tot zuid. Toeristen kunnen maanden rondreizen in dit land met een smeltkroes aan cultuur en natuur zonder ook maar één keer hetzelfde te zien. Van de jungle in het Amazonegebied, koloniale steden als São Paulo tot aan het ansichtkaart gevoel van de kustlijn, Brazilië is multi-inzetbaar.

Chili
Het smalste land ter wereld nodigt uit tot een actieve natuurvakantie. Het ruige land spreekt enorm tot de verbeelding. Het nationaal park Torres del Paine ligt in het zuiden, in het woeste Patagonië, en is een van de populairste wandelgebieden ter wereld. Scherpe rotsbergen worden afgewisseld met desolate vlaktes. In Chili bevindt zich ook de Atacama woestijn, de droogste woestijn ter wereld, veel vulkanen en in het uiterste zuiden pinguïns. Wie liever wat rustiger aan doet kan terecht in een van de vele valleien om te genieten van uitstekende wijn.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten