4 wereldberoemde filmlocaties die je wilt zien

Ait Ben Haddou, Marokko

Inhoudsopgave

Er zijn zoveel mooie plekjes op de wereld, dat het bijna onmogelijk is om alles met eigen ogen te zien. Daarom een blik op enkele wereldberoemde filmlocaties, die je vast wel herkent en ongetwijfeld op je bucketlist komen.

Aït Ben Haddou, Marokko

Ait Ben Haddou, Marokko

Aït Ben Haddou is een locatie waar vele films zijn opgenomen. Van Game of Thrones tot Lawrence of Arabia en The Mummy, maar de meest bekende film is misschien wel The Gladiator. Aït Ben Haddou is een middeleeuwse woestijnstad die werd gesticht door de Berbers onder leiding van Ben Haddou. De stad heeft ongeveer 750 inwoners en staat vooral bekend om zijn schilderachtige kasbah’s, waar vandaag de dag nog een aantal families in wonen.

Vliegtickets naar steden door heel Marokko vind je bij TIX.nl!

Ta Phrom, Cambodja

Ta Phrom, Cambodja

Komt dit beeld je bekend voor? Dat is niet zo gek, want de tempels van Angkor waren het decor van Lara Croft: Tomb Raider. De film met Angelina Jolie zette Cambodja als reisbestemming op de kaart en droeg bovendien bij aan het behoud van de tempels. Hoewel Ta Phrom tijdens de film het meest prominent in beeld klomt, zijn er ook scenes opgenomen bij Phnom Bakheng en Bayon. Zeker een bezoek waard als je naar Cambodja afreist!

Vliegtickets naar Cambodja vind je bij TIX.nl!

Petra, Jordanië

Petra, Jordanie

Fans van Indiana Jones and the Last Crusade zullen Petra in Jordanië wellicht herkennen als de ‘lost city’ die de avonturier bezocht tijdens zijn zoektocht naar de Heilige Graal. Het archeologisch park van Petra werd in 1985 tot UNESCO Werelderfgoed uitgeroepen en in 2007 werd het zelfs aangemerkt als een van de zeven nieuwe wereldwonderen. Leuk om tijdens je reis door Jordanië een dagtrip naar Petra te maken.

Vliegtickets naar het Jordaanse Amman vind je bij TIX.nl!

Tataouine, Tunesië

Tatooine, Tunesie

Wist je dat een van de belangrijkste filmlocaties voor Star Wars in Tunesië te vinden zijn? Zo is de naam van de plaats Tatooine, waar zowel Anakin Skywalker als zijn zoon Luke Skywalker opgroeien, afgeleid van de Tunesische stad Tataouine. In Onk Jemel, een woestijngebied nabij de stad Tozeur, vond het lightsaber duel tussen Qui-Gonn Jinn en Darth Maul plaats. Het zijn maar een paar voorbeelden van plekken uit de film die je kunt bezoeken…

Vliegtickets naar steden door heel Tunesië vind je bij TIX.nl!

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten