48 uur in New York, wat te doen?

48 uur in New York, wat te doen?

Inhoudsopgave

New York City is de grootste stad van de Verenigde Staten en staat bekend om de vele wolkenkrabbers en de gele taxi’s. De metropool is gelegen in de staat New York en is het centrum van politiek, communicatie, muziek, mode en cultuur. Je vindt er ontelbare musea, galeries en podia. En dat zien we onder meer terug in de vele films en tv-series waar de stad een middelpunt in is.

De meeste bezienswaardigheden van New York zijn wereldberoemd. Maak bijvoorbeeld een boottocht naar het Vrijheidsbeeld en word meteen getrakteerd op de prachtige skyline van New York. Je kunt ook het Empire State Building bezoeken en genieten van het prachtige uitzicht over de hele stad met het Central Park, Downtown en Uptown, West Side en East Side en de vijf stadsdelen Manhattan, Brooklyn, Queens, de Bronx en Staten Island.

Ontdek de chaos en drukte van billboards en neonreclame op Times Square en zoek juist de rust weer op door te relaxen in het Central Park. Ga ook zeker eens naar de herdenkingsplaats van die vreselijke aanslag 9/11: Ground Zero en bezoek het One World Centre. New York wordt niet voor niets ‘The City That Never Sleeps’ genoemd. Het uitgaansleven van de stad is erg bruisend en gaat de hele nacht door. Je kunt veel cafés en discotheken vinden in de wijken Soho en East West. Wanneer je een echte theatervoorstelling wilt bijwonen, is Broadway the place to be. Tip: reserveer de tickets van te voren voor je klanten. Dan zijn ze verzekerd van een mooie zitplaats.

Sportief aangelegd: bezoek dan eens een wedstrijd van de New York Yankees in het Yankees Stadion in Manhattan. Maar zoals eerder gezegd, er is meer: New York heeft bijvoorbeeld talloze musea, waarvan het Museum of Modern Art één van de beroemdste is. Je kan het bijna zo gek niet bedenken of er is wel een museum dat er aandacht aan besteedt.

Voyago.nl was onlangs 48 uur in New York. Zie in deze video wat je kunt bezoeken.

https://www.facebook.com/Voyago.nl/videos/2114069515489080/

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten