4x bijzondere bezienswaardigheden in Roemenië

Inhoudsopgave

Een nog onbekende vakantiebestemming is het land Roemenië. In het Oost-Europese land vind je talloze oude dorpjes, historische kastelen en kathedralen, een prachtige natuur en gastvrije locals. Een rondreis door Roemenië is zeker een aanrader, omdat je dan veel meer van het onbekende land kan zien, waaronder deze bijzondere bezienswaardigheden.

1. Authentieke geschilderde kloosters

Roemenië staat bekend om de authentieke kloosters die door het hele land te vinden zijn. Zo heb je het Suceviţa-klooster, gebouwd in 1585 in een unieke stijl. Ooit was het klooster een onderdeel van een prinselijke residentie, tegenwoordig kunnen bezoekers het museum bezoeken. Het bekendste geschilderde klooster is het klooster van Voroneţ. Het klooster staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De buitenmuren zijn versierd met prachtige fresco’s die geïnspireerd zijn op de Byzantijnse kunst. Een ander bekend geschilderde klooster is het klooster van Humor. Ook hier zijn de fresco’s aan de buitenkant goed bewaard gebleven, waardoor je verschillende religieuze schilderingen kunt zien.

2. De interessante hoofdstad Boekarest

De hoofdstad van Roemenië is misschien niet de mooiste hoofdstad van Europa, maar wel een hele interessante stad. Boekarest is een mengeling van prachtige Art Deco-gebouwen in Parijse stijl en een Oostblok-architectuur. De bekendste bezienswaardigheid in de stad is het parlementsgebouw, dat één van de grootste gebouwen ter wereld is. Het oude stadscentrum is een knusse plek waar je veel leuke restaurantjes en cafés kunt vinden terwijl je wordt omringd door de gastvrije locals.

De hoofdstad Boekarest
Boekarest

3. Wandelen in het Nationaal Park Cheile Nerei

Om even te genieten van de natuur, is het Nationaal Park Cheile Nerei de perfecte plek. In het zuidwesten van Roemenië ligt het natuurpark dat sinds 2000 wordt beschermd, met als hoogtepunten de bekende Nera kloof en de prachtige watervallen. Het bergachtige gebied ligt vol met rotsen, kloven, grotten en kleine rivieren. Er komen hier talrijke bijzondere plantensoorten voor en veel wilde dieren, waaronder wolven, de wilde kat, lynxen en zelfs bruine beren. De plek is perfect voor een lange wandeling midden in de natuur.

4. Het mooiste dorpje van Roemenië

Een van de leukste dorpjes van Roemenië is Sighișoara. Het hele centrum staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het oude centrum stamt uit 1100. De kleurrijke straatjes zijn heerlijk om doorheen te struinen. De klokkentoren is een bezienswaardigheid die je overal in het dorpje ziet staan. Voor een mooi uitzicht over Sighișoara is de toren de plek om te zijn. Neem ook een bezoekje aan het geboortehuis van Dracula en beklim de beroemde overdekte trap Scara Școlarilor.

Het dorpje Sighisoara
Sighisoara
Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten