4x ontsnap aan de herfst met deze zonnige citytrips

4x ontsnap aan de herfst met deze zonnige citytrips

Inhoudsopgave

Ben je op zoek naar een zonnige citytrip om aan de Nederlandse herfst te ontsnappen? Voyago.nl zet vier bestemmingen voor je op een rij waar het ook later in het jaar nog aangenaam warm is.

Sevilla: lange zomers
Sevilla is één van de warmste steden van Europa. De zomers zijn lang: van maart tot en met november kan het 30 graden worden. In de koudste maand van het jaar, in januari, is de gemiddelde temperatuur 15 graden; ook niet verkeerd.

Sevilla wordt niet voor niets een openluchtmuseum genoemd. Historische monumenten, kerken, grote parken en tuinen vormen het decor van deze stad. Enkele grote bezienswaardigheden zijn de gotische kathedraal van Sevilla – Catedral de Santa María de la Sede – het Alcázar koninklijk paleis en de Torre del Oro, de toren van goud, uit de 12e eeuw.

In Sevilla gaat alles via een taxi, maar een hop-on-hop-off bus is een goedkoop en heel gemakkelijk alternatief.

Marrakech: andere wereld
Zon en cultuur? Kies dan voor een citytrip naar Marrakech. In oktober en november zijn de dagen nog lekker zonnig, met een gemiddelde temperatuur van 24 graden. Op een paar uur vliegen vanaf Nederland – 3 uur en 33 minuten van Amsterdam – kom je in een compleet andere wereld terecht.

Een kleurrijke stad van verwondering en prikkels. Waar je wordt overmand door chaos, maar ook door een oase van rust. In de Marjorelletuin bijvoorbeeld: een botanische tuin, aangelegd in 1924 door de Franse schilder Jacques Majorelle en daarna ook eigen eigendom van modeontwerper Yves Saint Laurent. Het thema van deze tuin is kobaltblauw en cactussen.

In deze Marokkaanse koningsstad vind je een mix van traditioneel en modern. Luxe vijfsterrenhotels versus intieme riads in de medina. Maar ook hippe restaurants met een uitgebreide keuken versus kleine, traditionele eettentjes.

Florence : meer ruimte
Met een temperatuur van 22 graden is het in deze Toscaanse stad heerlijk nazomeren. Perfect om met een kop koffie of glas wijn op het terras te zitten. Het is minder druk dan in de zomer, waardoor je meer de ruimte hebt in de stad, en het is veel minder warm.

Bezoek het hoogtepunt van Florence – de Duomo kathedraal – aan het einde van de middag. Dan is het dagjespubliek de stad alweer uit. En leuk om te doen: huur Vespa’s en maak een tocht door de Toscaanse heuvels. Regel een olie- en wijnproeverij en je hebt een leuke activiteit om aan de drukte te ontsnappen.

Marseille: oudste stad
De oudste stad van Frankrijk: Marseille. Deze havenstad is het hele jaar geschikt voor een stedentrip. Een stad die op cultureel gebied niet heeft stilgezeten met meer dan 2500 jaar aan geschiedenis. In 2013 werd Marseille tot Culturele hoofdstad uitgeroepen en dat zorgde voor positieve aandacht, precies wat de stad nodig had.

De kunstwerken schoten uit de grond. Maar nog steeds is dé blikbanger de Basiliek Notre Dame de la Garde. De gemiddelde temperatuur in november ligt op zo’n 15 graden. En met 2800 zonuren per jaar, schijnt hier voor een groot gedeelte de zon. Je vliegt er vanuit Amsterdam rechtstreeks in twee uur naartoe.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten