5 goede redenen om naar Goa te gaan

5 goede redenen om naar Goa te gaan

Inhoudsopgave

Goa is een plek waar je alles treft. Van 30.000 jaar oude nederzetting tot 300 jaar oude Portugese huizen, van uitgestrekte rustige stranden tot levendige drukbezochte markten. Een plek waar tempels en kerken zij aan zij staan en waar alle gerechten zo verrukkelijk zijn dat je je vingers er bij aflikt.

Vlieg naar Goa vanaf 514 euro!

Beachlife

Niet minder dan 15 van de beste stranden in India liggen op Goa. Colva, is een van de langste stranden in de wereld. Het adembenemend mooie strand strekt zich niet minder dan 24 kilometer uit langs de kust. In Arambol tref je niet alleen het zoute water van de zee. Nee, er zit een zoetwater meer aan vast. Het strand van Agonda won niet voor niets in 2013 én 2014 de Trip Advisor’s Travellers’ Choice™.

Kerken, tempels en moskeeën

Geloof het of niet, in Goa leven de verschillende geloofsovertuigingen vreedzaam naast elkaar. De The Se Cathedral is het grootste katholieke monument in India, sterker nog in heel Azië. De Bom Jesus basiliek is zelfs UNESCO Werelderfgoed, echter de Mangeshi temple is eveneens een oogstrelend gebouw.

Party all the time

Als ze een ding goed kunnen in de Indiase deelstaat is het feesten. Het lijkt wel of er elke dag iets te vieren valt. Het Shigmo festival, het lentefeest, een van de belangrijkste festivals van de Hindoestaanse gemeenschap is het hoogtepunt van het jaar aan de westkust van het Indische Subcontinent. Wist je trouwens dat in deze kleinste Indiase staat er ook carnaval gevierd wordt, op de manier dat dat ook in Rio de Janeiro gedaan wordt?

Op 24 juni viert men de geboortedag van Johannes de doper, een feestdag waar heel wat water aan te pas komt. In september staat een andere feestdag op de kalender, de verjaardag van Ganesh. De god met olifantenkop wordt door de straten rondgedragen, terwijl de locals 10 dagen lang feest vieren.
In heel India viert men het kleurrijke feest Holi, maar op Goa daarentegen viert men naast dit Hindu feest ook de geboorte van Christus, compleet met welbekende kerstliedjes.

alexnika/Shutterstock.com

Authentieke en internationale keuken

Foodies opgelet, in Goa zijn zoveel verschillende keukens vertegenwoordigd, dat je soms simpelweg niet kan kiezen. Door de vele kruiden en specerijen die in Goa groeien smaakt elk tongstrelend. Zet je lippen sowieso aan een glas gevuld met cashew feni, een (alcoholisch) drankje op basis van cashewnoten.

Paradijs voor natuurliefhebbers

Natuur- en ecotoerisme bij Goa niet vreemd. Bovendien is dit deel van India, met 423 verschillende vogelsoorten is het dr. Salim Ali Bird Sanctuary, de beste plek in het land om vogels te spotten. Op de stranden van Morjim, Galgibag en Agonda zie je het een beetje meezit zomaar een schildpad eieren leggen in het zand.

Goa Praktisch:

De zomer valt in Goa van maart tot en met mei. De minimumtemperatuur ligt in deze periode rond de 25 °C en de maximumtemperatuur loopt op tot 39 °C. De winterperiode is van november tot en met februari. De minimumtemperatuur ligt in deze periode rond de 15 °C en de maximumtemperatuur loopt op tot 25 °C. De moesson periode valt tussen juni en halverwege september. Verwacht veel regen, maar alles is in deze tijd van het jaar, wel lekker groen.

Eva Hopstaken

Eva Hopstaken

Hallo allemaal, mijn naam is Eva Hopstaken, freelance reisredacteur, tekstschrijver en blogger. Dikwijls te vinden bij onze zuiderburen, gek van citytrips in Europa en het hart verloren aan Azië. Op Voyago.nl deel ik dan ook tips voor bestemmingen dichtbij huis en ver weg.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten