Top 5: insider tips voor Rio de Janeiro 

5 niet-te-missen tips voor Rio de Janeiro 

Inhoudsopgave

Voyago.nl reisde afgelopen maand af naar het indrukwekkende Rio de Janeiro en kon de sfeer proeven van het alledaagse straatbeeld. Uit eigen ervaring stelde de redactie een toplijst samen van de niet te missen hotspots van deze levendige wereldstad. Lees hieronder welke stops je niet mag missen:

1) Op grote hoogte dineren? Aprazivel ligt in het hoog gelegen leuke wijkje Santa Teresa. Misschien wel het mooiste uitzocht van de stad met een uitstekende keuken. Reserveer vooraf.

2) Je kunt niet niet naar het strand gaan. Er zijn vele kleine ‘barracas’, stands, die stoelen en parasols verhuren voor nog geen 4 euro persoon. Ze hebben vaak ook drankjes en soms wat te eten. De Barraca do Uruguay in Ipanema is zelfs beroemd, onder meer door een bezoek van TV-chef Anthony Bourdain. De buren van de Brazilanen maken bij stand nummer 80 – zoek naar de Uruguayaanse vlag – maken heerlijke broodjes gebraden vlees met pittige saus.    

3) Souvenirs voor het thuisfront? Havaianas doen het altijd goed, ze zijn goedkoper dan in Nederland. Er zijn winkels in verschillende wijken en anders zijn ze te koop op de airport. Exclusiever is de surfkleding van Osklen, van zeer hoge kwaliteit. Er is een winkel in Ipanema of op de airport.

4) Hit the clubs! Ga naar Lapa, en laat je vooraf adviseren wat nu de hipste clubs zijn om leuk te dansen. Ga niet rondbanjeren in de wijk buiten de gebaande paden. En neem een taxi.

5) Dress to impress? Voor exclusieve horloges en juwelen gaat u naar de beroemde juweliershuis Amsterdam Sauer.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten