5 onbekende plekken in het noorden van IJsland

Spot zeehonden op het schiereiland Vatnsnes

Inhoudsopgave

Iedereen die voor het eerst naar IJsland reist, wil natuurlijk de bekende plekken zien. Maar naast al deze prachtige plekken, heb je nog een aantal onbekende plekken in het noorden van het land. Hier vind je fjorden, watervallen en veel vulkanisme. Misschien zijn het niet de meest bekende plekken, maar ze zijn zeker een bezoek waard!

1. Geniet van het uitzicht bij de Kolugljúfur kloof

Een vrij onbekende plek in het noorden van IJsland is de Kolugljúfur kloof. Het is een stukje rijden vanaf de omgeving van Hvammstangi, maar het is een fantastische en rustige plek. De Kolufoss waterval van ongeveer 8 meter hoog ligt in de kloof. Het is een 1 kilometer lange en 40 tot 60 meter diepe scheur die door de Viðidalsa rivier gaat. De rivier komt via de Kolufoss waterval terecht in de kloof. Neem wat lekkers mee voor een lunch aan de picknicktafel en geniet van het adembenemende uitzicht en de stilte om je heen.

Bezoek de rustige kloof
Kolugljufur kloof

2. Spot zeehondjes bij het schiereiland Vatnsnes

Het kleine schiereiland Vatnsnes staat bekend om de zeehonden die hier te zien zijn. Er zijn drie plekken op het eiland waar je als bezoeker heen mag gaan om de zeehonden te spotten. Op deze plekken kan je prachtige wandelingen maken. Elke plek heeft iets unieks, het is dan ook een aanrader om ze alle drie te bezoeken!

3. Bezoek de Gljúfursárfoss vlakbij de oceaan

In het noordoosten van IJsland ligt de waterval Gljúfursárfoss van ongeveer 45 meter hoog. Het bijzondere aan deze waterval is de ligging, hij ligt bijna direct aan de oceaan. Volg vanaf de waterval het pad verder naar de kustkliffen en Viking-ruïnes. Deze prachtige wandelroute is ongeveer 2 kilometer lang en brengt je weer terug bij de waterval. Kom nog even tot rust na de wandeling terwijl je naar het stromende water kijkt.

4. Loop tussen de papegaaiduikers

Aan de haven van het vrijwel onbekende dorpje Borgarfjörður Eystri loop je tussen de papegaaiduikers. Deze schattige dieren zijn één van de vele vogelsoorten die te vinden zijn op het eiland. In de omgeving vind je wandelroutes die voor een natuurliefhebber fantastisch zijn. Boek een overnachting in een van de guesthouses voor een uitzicht over de enorme bergen.

Spot de papegaaiduikers in het dorpje
Papegaaiduikers

5. Ontdek prachtige ijssculpturen in de Lofthellir Lava Cave

Aan het bekende Mývatnmeer in het noorden IJsland vind je prachtige plekken in de omgeving. Zo vind je hier ruige lavavelden en vulkanen, maar ook onder de grond is er iets speciaals te zien. In de Lofthellir Lava grot vind je ijssculpturen die de lavagrot sieren. Ga samen met een ervaren gids naar het midden van de grot om de ijssculpturen van dichtbij te zien. Een leuke activiteit voor een onontdekt stukje IJsland!

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten