5 prachtige dieren die je in Indonesië kunt vinden

Bezoek het prachtige Indonesie en spot wilde dieren

Inhoudsopgave

Een favoriete vakantiebestemming van velen is het land Indonesië. Het is ’s wereld grootste eilandstaat en hier kun je heerlijk je vakantie vieren. Maar welke dieren leven in Indonesië? Terwijl je rondreist over Bali, Sumatra of Kalimantan, het Indonesische deel van Borneo, kun je bijzondere dieren tegenkomen.  Eén ding is zeker: deze 5 prachtige wilde dieren wil je zien zodra je in Indonesië bent! #voorstraks

1. De Sumatraanse olifant

Op het Indonesische eiland Sumatra is er een kans dat je de Sumatraanse olifant tegen het lijf loopt. Het is bijzonder als je de olifant tegenkomt, doordat het dier ernstig wordt bedreigd. De Sumatraanse olifant is het kleine neefje van de Aziatische olifant en is vergeleken met de andere olifanten vrij klein. Bezoek bijvoorbeeld het Gunung Leuser National Park waar je nog meer wilde dieren tegenkomt en maak een tocht door het park onder begeleiding van een gids.

Spot de prachtige Sumatraanse olifant in Indonesie
Sumatraanse olifant

2. Orang-oetans in het wild

Maak jij een reis naar de eilanden Sumatra of Kalimantan? Vergeet dan niet een trekking te maken naar de jungle. Hoog in de bomen spot je met veel geluk de orang-oetan. De letterlijke vertaling van het dier betekent ‘bosmens’ en deze mensaap heeft dan ook veel kenmerken van eens mens. Zodra je een orang-oetan ziet zitten, samen met een baby op de rug, smelt je. De trekking naar de jungle zelf is al adembenemend, maar als je nog wordt beloond met het zien van een orang-oetan, is het nog mooier.

Een van de mooiste dieren van Indonesie
Orang oetan

3. Tarsiers in de jungle

Heb jij altijd al een spookdiertje willen zien? Ga dan ’s nachts op ontdekkingstocht in de jungle van Sulawesi. Samen met een gids loop je door de jungle en ga je op zoek naar het kleine nachtdier. De Tarsier uit Indonesië heeft grote bolle ogen en wordt door velen gezien als het meest schattige dier ter wereld. Bij zonsondergang komt hij uit zijn slaapplek om te gaan jagen op zijn favoriete snack: insecten. De kans is vrij groot dat je de Tarsier tegenkomt, mits je in de nacht de jungle in gaat. En dat moet je durven!

Trek de jungle in en zoek de Tarsier
Tarsiers

4. Tijgers in de bossen

Het Gunung Leuser National Park is een van de grootste nationale parken van Indonesië. In de bossen van Sumatra kom je veel wilde dieren tegen, zoals luipaarden, olifanten, orang-oetans en gibbos, maar ook de Sumatraanse tijger. De diersoort wordt ernstig bedreigd met nog minder dan vierhonderd tijgers op het eiland. Verstopt in het wild is de kans klein dat je het prachtige dier ziet, maar een bezoek aan dit grote park is sowieso een onvergetelijke ervaring.

Wie weet heb je geluk en spot je de Sumatraanse tijger
Sumatraanse tijger

5. De Javaanse neushoorn

In West-Java ligt het Ujung Kulon National Park, een van de meest belangrijke nationale parken van Indonesië. Het park bestaat uit het schiereiland Ujung Kulon met de bijbehorende eilanden Handeuleum en Peucang, de Gunung Honje keten, de Krakatau Archipel en het eiland Panaitan. In dit park leven nog 40 à 60, met uitsterven bedreigd, Javaanse neushoorns. De kans is klein dat je er een tegenkomt in de jungle, maar tijdens je boottocht kom je nog veel meer dieren tegen. Wie weet heb je geluk en zie je een van de prachtige Javaanse neushoorns.

De bedreigde Javaanse neushoorn
Javaanse neushoorns

Wil jij het prachtige Indonesië ontdekken? Boek dan bij reisspecialisten als Djoser, Sawadee en Kras. #voorstraks

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten