5 redenen om af te reizen naar Middellandse Zee

5 redenen om af te reizen naar Middellandse Zee

Inhoudsopgave

Volgens cruise specialist Dreamlines.nl is het deze zomer een must om af te reizen naar het Middellandse Zeegebied. But, where to go and what to do? Dreamlines zette vijf belangrijkste redenen op een rij om een vakantie te boeken naar deze prachtige bestemming.

Geniet van de zomermaanden en de vakantieperiode om het Middellandse Zeegebied te ontdekken. Als één van de meest populaire bestemmingen onder Nederlanders heeft de Middellandse Zee veel te bieden. Zo ook talloze evenementen, festivals en gebeurtenissen die alleen in dit jaarseizoen plaatsvinden. Speciaal daarom hebben de cruisespecialisten van Dreamlines een lijst gemaakt van 5 speciale redenen om naar dit gebied af te reizen. Inclusief de beste reistijd. Wat wil je nog meer?

1 – Nachtelijke rondleiding door het Colosseum

Waar: Rome, Italië

Wanneer: juni tot september (dagelijks om 20u)

Alleen tijdens de zomermaanden, zal het Colosseum een magische ervaring bieden die een nieuw perspectief van het meest bekende monument van Italië laat zien. De tour “La Luna sul Colosseo” (“De maan boven het Colosseum” – in het Nederlands) maakt het mogelijk om de oude arena ‘s avonds te ontdekken tijdens een rondleiding van 75 minuten. Naast het bezoeken van de arena waar ooit gladiatoren en dieren vochten tijdens drukbezochte wedstrijden, zal de bezoeker ook de kelders van het Colosseum verkennen in de nachtelijke sfeer van de Italiaanse zomer.

2 – Sónar 2017

Waar: Barcelona, ​​Spanje

Wanneer: 15-17 juni

Drie dagen lang is Barcelona het middelpunt voor liefhebbers van elektronische muziek. Sónar, één van de belangrijkste festivals in dit muziekgenre wordt al meer dan 20 jaar in Barcelona gehouden. Origineel genaamd als ‘Festival of Advanced Music and Multimedia Art’ trekt het jaarlijks zo’n 115 duizend mensen in een van de meest bruisende steden aan de Middellandse Zee.

3 – Fête de la musique

Waar: Marseille

Wanneer: 21 juni

Fête de la musique is een muziekfestival dat in veel Europese steden plaatsvindt, maar van oorsprong uit Frankrijk komt. Dit festival is een onmiskenbaar element geworden in de Franse cultuur en wordt elk jaar op 21 juni gevierd, de dag waarop de zomer aanbreekt. De komst van dit seizoen wordt gevierd op straat, pleinen, in tuinen, bars en concertzalen. In heel het land worden veelal gratis concerten en optredens gegeven. In de havenstad Marseille wordt elk jaar een groot outdoors muziekfestival georganiseerd waarin allerlei verschillende muziekgenres te horen zijn.

4 – Festa del Redentore

Waar: Venetië, Italië

Wanneer: 16 juli

Venetië krijgt nog meer charme tijdens de ‘Festa del Redentore’, een traditioneel en religieus feest waar de stedelingen hun ramen, balkons, boten en de kanalen versieren met allerlei soorten bloemen. Tijdens deze dag is er een speciaal programma bestaande uit verschillende shows en bootraces. De dag wordt afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow op het Piazza San Marco van bijna een uur. Hierna trekken de mensen naar Lido, om de zonsondergang te aanschouwen.

5 – 68ste Dubrovnik Zomerfestival

Waar: Dubrovnik, Kroatië

Wanneer: 10 juli – 25 augustus

Het grootste culturele evenement in Kroatië beschikt over een uitgebreid programma aan (klassieke)  concerten, tentoonstellingen en filmvertoningen op grote openbare schermen. De unieke sfeer van Dubrovnik, één van de best bewaard gebleven middeleeuwse steden van Europa, is in combinatie met dit festival dan ook echt een onmisbaar evenement voor de cultuurliefhebbers.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten