5 tips om de lente te vieren in Valencia

Vier de lente in Valencia: 5 tips

Inhoudsopgave

Dag winter, hallo lente! Tijd voor een zonnige citytrip naar Valencia. Daarom 5 verse tips voor de sprankelende Spaanse stad aan zee. Wordt het eten tussen de haaien, een mountainbiketocht door de bergen rondom of kunst bekijken in een oude pompenfabriek?

Eten in toprestaurants voor een zacht prijsje
Culi-fans blokken twee keer per jaar hun agenda voor de Valencia Cuina Oberta Restaurantweek. Dan proef je de culinaire kant van Valencia met speciale menu’s in de beste restaurants van de stad. Om te beginnen tijdens de voorjaarseditie van 28 maart tot 7 april 2019. Meer dan 50 restaurants doen mee en de prijzen zijn aangenaam: voor de lunch (comida) betaal je €24, diner (cena) kost €30 per persoon, exclusief drankjes. Bij een Michelinsterrenrestaurant geldt €15 extra. Meer over de Restaurantweek.

VTT Studio/Shutterstock.com

Naar de fluorescerende haaien in L’Oceanografic
In 2019 draait alles in L’Oceanogràfic, het zeeaquarium van Valencia, om haaien. De attractie is met 100 exemplaren van 20 verschillende haaiensoorten het aquarium in Europa met de grootste haaienpopulatie. Daar worden dit jaar excentrieke fluorescerende haaien aan toegevoegd en als je een hapje eet in het Submarino restaurant, weet je je omgeven door de roofzuchtige vissen. Extra bijzonder: als je durft, mag je een duik nemen tussen de haaien en je kunt zelfs een nachtje in je slaapzak tussen deze uitzonderlijke roofdieren overnachten.

Mitic Bike voor MTB’ers en wielrenklassieker Gran Fondo: nu inschrijven!
Valencia is het ultieme vertrekpunt voor de mooiste fietstochten, cyclosportieven (Gran Fondo) en wielerklassiekers. MTB-liefhebbers verzamelen zich van 10 tot en met 12 mei 2019 voor de Mitic Bike, een zinderend mountainbike-event over 290 prachtige kilometers met 6000 meter hoogteverschil verdeeld over drie etappes van 70, 95 en 118 kilometer. Een topparcours om je vingers bij af te likken! Vlak daarna, op 1 juni, start de cyclosportieve Gran Fondo Internacional Marcha Ciudad de Valencia. Een fietsbelevenis met vertrek en aankomst in de stad en drie routes om uit te kiezen: 185 kilometer met vier bergpassen tussen València en de Sierra Calderona, 100 kilometer met 2 bergpassen of 76 kilometer met een klim en één te bedwingen bergpas.

Exposities: van grootse Sorolla tot gevierd stripmaker Paco Roca
Tijdens een citytrip Valencia kies je uit meer dan 20 musea. Waaronder het IVAM, museum voor moderne kunst, dat dit jaar z’n 30-jarig jubileum viert. Met onder meer een expositie van de Valenciaanse gerenommeerde striptekenaar Paco Roca, door Forbes magazine genoemd als een van de 100 meest creatieve geesten op aarde. Of ga voor het Museo de las Bellas Artes, museum van Schone Kunsten, dat de bekende Valenciaanse landschapschilder Joaquín Sorolla eert met een nieuwe expo-ruimte voor zijn werk. Tot slot is kunstcentrum BombasGens een aanrader voor wie van hedendaagse kunst en industriële ruimtes houdt. De voormalige pompenfabriek toont vaste en wisselende exposities, heeft een heerlijke tuin en een Michelinsterrenrestaurant van chef Ricard Camarena.

Potterheads naar València voor Harry Potter
Vanaf 13 april 2019 combineer je als rechtgeaarde Potterhead de Stad van Kunst en Wetenschap (la Ciudad de las Artes y las Ciencias) met ‘Harry Potter: The Exhibition’. Voor een tour langs de grote, internationale tentoonstelling waar je Zweinstein-avonturen (her)beleeft en originele decorstukken en kostuums uit de Harry Potter films bewondert. De Exhibition was eerder te zien in onder meer Utrecht, New York, Sidney en Parijs.

Al zin gekregen in een stedentrip naar het heerlijk Valencia? Boek hier in een keer je vlucht en hotel!

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten