5 tips om je hoofd koel te houden in Valencia

koel

Inhoudsopgave

Juli en augustus zijn met gemiddelde dagtemperaturen van 33 graden de warmste maanden in Valencia. Gelukkig waait er altijd een frisse zeebries en zijn er genoeg manieren om de warmte te trotseren. Daarom vijf ideeën om het hoofd koel te houden.

Vind hier een tof hotel voor tijdens je verblijf in Valencia.

Trek een baantje in het natuurzwembad bij La Marina

De hele zomer maak je een verfrissende duik in het stadse natuurzwembad bij La Marina de Valencia, de oude haven van de stad. Tot en met 12 september ligt dit bad van 24 meter lengte en 8 meter diep te fonkelen in de zon. De entree is gratis, het heeft een zonneterras en de La Marineta foodtruck verkoopt versnaperingen. Nog meer waterpret? De Middellandse Zee met stranden zoals La Malvarossa, El Cabañal en Patacona liggen op 5 wandelminuten van de haven.

Koop een typische abanico (waaier), made in Valencia

Abanicos, de traditionele waaiers, horen bij Spanje en het dagelijkse leven in de zomermaanden. Nog altijd het accessoire om een verkoelend windje te creëren waar je ook bent. Wat niet veel mensen weten is dat Valencia de belangrijkste producent is in Spanje van ambachtelijk gemaakte waaiers. Echte, met de hand beschilderde Valenciaanse abanicos koop je bij de familiebedrijven Abanicos Carbonell in de wijk Ruzafa en Abanicos Vibenca op Plaza de Lope de Vega in het historische centrum.

Houd een siësta in de schaduw in het nieuwe Parque Central

Valencia is een groene stad met zowel fraaie parken als tuinen en Spaanse patio’s voor de nodige schaduw. Het nieuwste stadspark is Parque Central. Een strak uitziend groen en bloemrijk terrein van 110.000 m2 bedacht door landschapsarchitect Kathryn Gustafson. Hij ontwierp bijvoorbeeld ook het Amsterdamse Westergasfabriekterrein. Dit Central Park van Valencia nodigt uit voor een siësta, om af te koelen onder palmbomen, maar ook om actief bezig te zijn. Kinderen vermaken zich op een grote glijbaan, er is een parfumtuin voor blinde mensen en binnenkort opent een bibliotheek haar deuren. Kortom, genoeg te doen! Te vinden achter het CS van Valencia, Estación del Norte.

Zie een cultfilm (originele versie) bij openluchtbioscoop Filmoteca d’Estiu

Als de zon ondergaat, zet dan koers naar de tuinen bij het concertgebouw Palau de la Música voor de openluchtbioscoop Filmoteca d’Estiu (filmbibliotheek van de zomer). Van 2 tot en met 29 augustus staan iedere avond om 22.30 uur – behalve woensdag – cult en actuele films geprogrammeerd. In V.O.S., de originele versie mét ondertiteling. Verheug je op onder andere Blade Runner (met Rutger Hauer), Taxi Driver en Bohemian Rhapsody. Voor een ander koel uitje zorgen de Noches del Oceanogràfic, avonden in het zeeaquarium inclusief dolfijnenshow om 22.30 uur. Met bovendien de Stad van Kunst en Wetenschap als decor.

Koel af met een plaatselijke bui bij het IVAM

Regen valt er nauwelijks tijdens de Valenciaanse zomers. Maar dit jaar is dat anders. Niet vanwege de klimaatverandering, maar de kunstinstallatie ‘Bajo la Nube de Verano’ bij het IVAM, museum voor moderne kunst, zorgt voor een koele neveldeken. Dit project van de architecten van Grupo Aranea is te zien en te voelen tot en met 8 september. Andere verfrissende opties voor exposities (met airco): die van de op en top Spaanse schilder Julio Romero de Torres in La Fundación Bancaja en de multimediatentoonstellling over Vincent van Gogh, Van Gogh Alive.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten