5 vragen over… De Kanaaleilanden

De Kanaaleilanden

Inhoudsopgave

De Kanaaleilanden. Misschien heb je er weleens van gehoord, misschien nog nooit. Waar ligt het? En hoe kom je er? De redactie van Voyago.nl geeft hieronder antwoord op vragen over deze unieke bestemming, die elke natuurliefhebber een keer bezocht moet hebben.

Waaruit bestaan de Kanaaleilanden?
De eilandengroep bestaat uit twee hoofdeilanden: Guernsey en Jersey. En de kleinere eilanden: Alderney, Sark, Herm, Lihou, en Jethou en Brecqhou die onder privébezit vallen.

Guernsey en Jersey zijn veruit het meest populair en worden vaak op reis gecombineerd.

Waar liggen de eilanden?
Behoren ze tot Frankrijk? Of toch tot Groot-Brittannië? Beide niet. De Kanaaleilanden liggen op zo’n 20 kilometer van de Normandische kust, maar zijn onderdeel van de zogenoemde Britse Kroon. Een bestemming met een Brits karakter, in combinatie met Franse invloeden.

Hoe kom je er?
Per directe charter (Cityjet) vanaf Rotterdam The Hague airport op zaterdag, of meer frequent per lijndienst (Flybe) vanaf Amsterdam. De vliegduur is zonder overstap circa 2 uur. Tussen de eilanden vliegt de Island Hopper en er varen regelmatig veerboten.

Voor welke reiziger geschikt?
Een vakantie naar de Kanaaleilanden is met name geschikt voor de actieve levensgenieter en natuurliefhebber. Wandelaars kunnen op Herm hun hart ophalen in de ongerepte natuur, waar motorvoertuigen verboden zijn. Fietsen kan op Guernsey langs de ruige kust of dwars door de heuvels aan bloemenzeeën. Op Sark lijkt het net of de tijd heeft stilgestaan, ideaal voor rustzoekers. En de oude landwegen en pittoresk havenstadje op Jersey nodigen uit tot ontdekken. Kortom; elk eiland kent zijn eigen karakter. Zo’n 85 procent van de vakanties naar de Kanaaleilanden bestaan ook uit een combinatie van meerdere eilanden.

Wat zijn de USP’s van de Kanaaleilanden?

  • Een unieke bestemming waar je niet snel komt
  • Lage prijzen, door de gunstige koers van de Britse Pond
  • Goede verbindingen, in 1 week 4 eilanden bezoeken
  • Geen massatoerisme

3x Wist je dat…

  • De eilanden Guernsey en Jersey hun eigen betaalmiddel hebben? Naast de Guernsey Pond (GGP) en Jersey Pond (JEP) kan op de eilanden ook betaald worden met de Britse Pond (GBP).
  • Het op de Kanaaleilanden een uur vroeger is dan in Nederland? Gedurende de zomertijd loop de klok gelijk.
  • Op Herm, het kleinste Kanaaleiland, naast gemotoriseerde voertuigen, ook fietsen zijn verboden? Een perfecte plek voor rustzoekers.
Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten