5x culinair genieten in Groningen voor bij je thuis

De gezellige stad Groningen

Inhoudsopgave

Helaas kunnen we niet meer genieten van een heerlijk wijntje en lokale gerechten in het buitenland, maar we kunnen het wel in huis halen! Elke week in de spotlight: vijf heerlijke restaurants waar je culinair kunt genieten, maar dan voor thuis. Met vandaag: de gezellige stad Groningen.

1. Probeer de lekkerste streetfood van Thai Jasmine

In 2004 opende Thai Jasmine Authentiek Thais Restaurant aan het Schuitendiep in de stad en in 2012 opende zij hun tweede pand. Dat het restaurant geliefd is, komt doordat zij graag voor anderen willen zorgen. Vanuit het boeddhistisch ideaal zijn goeddoen en zorgdragen voor een ander belangrijke waarden en dat laat Thai Jasmine zien. Met haar streetfood uit Bangkok laat het restaurant de inwoners Groningen het Thaise eten proberen. Ga bijvoorbeeld voor een van de heerlijke curries gecombineerd met een tom kha kai soep en waan je even in Bangkok.

2. Bestel een rijkgevulde box van Bellami’s Bar à Manger

Klassieke en vertrouwde smaken komen terug in de bistro-gerechten van Bellami’s Bar à Manger. Normaliter in het gezellige restaurant, maar nu ook lekker voor thuis. Voor het weekend maakt Bellami’s rijkgevulde boxen waar een aantal klassiekers inzit. Wat dacht je van draadjesvlees met truffelmayonaise of een heerlijke quiche? De gerechten worden aangevuld met een aantal hapjes die op die dag worden gemaakt én ze vullen het vaak nog aan met wat extra’s. Heerlijk om het weekend zo te starten!

3. Proef de huisgemaakte Italiaanse gerechten van Gustatio

In het centrum van Groningen vind je sinds 2014 het Italiaanse restaurant Gustatio. Met echte Italiaanse eigenaren aan het stuur maken zij hier het meest typische Italiaanse gerecht: pasta. De pasta’s worden hier volgens traditionele recepten en ingrediënten uit de Italiaanse regio’s gemaakt en ze zijn dan ook heerlijk! Van de klassieke pasta’s als carbonara tot pasta’s die de laatste trends in de Italiaanse keuken volgen, er is altijd iets lekkers te vinden op het menu! Tip: bestel ook een van de huisgemaakte dessert om je diner goed af te sluiten.

Geniet van de heerlijke Italiaanse pasta carbonara
Pasta carbonara

4. Ga voor de tapas van de restaurants aan de Via Vecchia

Aan de Via Vecchia in Groningen zitten drie restaurants – Hemingway’s, Moro en Cervantes – die gezamenlijk een tapas-afhaalmenu aanbieden. Zo hoef je de lekkerste gerechten van de drie restaurants niet te missen. Je kunt losse tapas bestellen, maar ook per 10 of per 15 tapas waarbij je versgebakken brood en aioli krijgt. Het enige wat je hoeft te doen is thuis de gerechten nog even te verwarmen. 10 minuten later is het klaar en kun je heerlijk genieten van allerlei soorten gerechtjes.

5. Geniet van de vegetarische gerechten van Cook-Ing

Heb jij zin in een gezonde en biologische maaltijd? Dan ben je bij Cook-Ing op het juiste adres. Van maandag tot en met vrijdag bereiden zij dagelijks verschillende vegetarische gerechten die jij thuis mag opeten. Omdat alles vers is, worden er maar een beperkt aantal maaltijden bereid en hier geldt de regel op = op dan ook echt. Het is slim om op tijd te bestellen, zodat jij thuis kunt genieten van een heerlijke risotto met asperges, een Siciliaanse stoof of een licht pittige curry. Bestel nog een van de vegan taarten voor later. Zo kun je de volgende dag je koffiepauze net wat lekkerder maken.

Probeer de vegetarische risotto met asperges
Risotto met asperges
Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten