5x culinair genieten in Haarlem voor bij je thuis

Geniet thuis in Haarlem van culinaire gerechten

Inhoudsopgave

Helaas kunnen we niet meer genieten van een heerlijk wijntje en lokale gerechten in het buitenland, maar we kunnen het wel in huis halen! Elke week in de spotlight: vijf heerlijke restaurants waar je culinair kunt genieten, maar dan voor thuis. Met vandaag: de sfeervolle stad Haarlem.

1. Borrel op de vrijdagmiddag met Eef en Lien

Het is weer tijd voor een vrijdagmiddagborrel, maar dan vanuit huis! Ga voor de luxe borreltas van Eef en Lien in Haarlem en vier het weekend. Geniet van een fles bubbels, diverse kaasjes, mini quiches en nog meer lekkernijen. Het eten wordt met zo veel mogelijk onbespoten seizoensgroente en -fruit, biologisch vlees en vis uit duurzame vangst gemaakt en dat proef je. Probeer ook de vegan ice cream waar je niet van af kunt blijven of bestel een weckpotje met huisgemaakte ketchup.

2. Eet de lekkerste burgers van Rubens Burger

Bij Rubens Burger in Haarlem is het altijd lekker als je hier iets eet. Ze maken culinaire hamburgers op kwaliteit en originaliteit. Het is elke keer weer een feestje als je een rund-, kip- of vegaburger eet. Favorieten zijn de blauwe kaas burger, de carpaccio burger, de java chickenburger en de magic mushroom burger. De laatste is gemaakt van champignons en aangevuld met producten als rode biet, groenten chips en huisgemaakte truffel mayonaise. Bestel wat extra frietjes en geniet van de burgers tijdens een filmavondje.

Proef de lekkerste burgers in Haarlem
Burger

3. Geniet van een Indonesische rijsttafel van Bistrobar Indonesia

Houd jij ervan om jezelf te laten verrassen tijdens een avondje uit in Haarlem? Bestel dan bij Bistrobar Indonesia een rijsttafel voor twee. Hier krijg je verschillende soorten rijst, groentegerechten, vleesgerechten, visgerechten en ook nog gevulde eitjes. Het is heerlijk om dit te delen met elkaar onder genot van een fris biertje. Bestel dan ook een Bintang, een lekker Indonesisch biertje, of ga voor een alcoholvrije ginger beer.

4. Ga uitbreid brunchen dankzij Teds

Heb je zin om dit weekend uitgebreid te brunchen? Dan ben je bij Teds in Haarlemop de goede plek. Voor de zoetekauw hebben ze de lekkerste French Toast of Banana pancakes, maar je kunt ook kiezen voor een vers bereid eitje geserveerd op een croissant. Of start de dag gewoon met een portie waffle fries met Parmezaanse kaas en truffelmayonaise. Teds is voor de guilty pleasures, niet bepaald gezond, maar met gerechten om je vingers bij af te likken. Wie wil dit nu niet?

Ga uitgebreid brunchen in het weekend door Teds
Breakfast

5. Proef de lekkerste pizza’s van Casa di Papi

Al sinds 1978 is Casa di Papi favoriet onder vele Haarlemmers en vooral om de heerlijke pizza’s die met liefde worden bereid. Casa di Papi is een echt familierestaurant met een chef-kok uit Napels die speciaal voor jou traditionele Italiaanse gerechten maakt. Bestel een van de heerlijke pizza’s of ga voor heerlijke antipasti met een speciaal geselecteerde Italiaanse wijn. Vergeet niet een van de echte Italiaanse desserts te bestellen om je diner goed af te sluiten.

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten