5x uniek overnachten op een camping in Nederland

Inhoudsopgave

Hoewel er een kans bestaat dat we deze zomervakantie toch in het buitenland kunnen vieren, kiezen veel Nederlanders ervoor om dit jaar de vakantie in eigen land te gaan vieren. Je hoeft tenslotte voor een fijne en rustige vakantie niet naar de andere kant van de wereld te reizen. Wist je dat je hier veel mogelijkheden hebt als het gaat om unieke overnachtingen in Nederland? Ga overnachten op een camping in Nederland voor een unieke ervaring midden in de natuur. Voyago geeft 5 tips om uniek te kamperen in Nederland.

1. Overnachten in een Yurt in Drenthe

Een Yurt komt uit Mongolië, maar staat tegenwoordig ook in Dwingeloo. De Yurt is omgetoverd tot een luxe verblijf waar je heerlijk een aantal dagen kunt overnachten. Vanuit hier ben je direct in het Nationaal Park Dwingelderveld waar je het grote natuurgebied fietsend of wandelend kunt ontdekken. Hier in Drenthe kom je écht even helemaal tot rust. Yurt behoort zeker tot mogelijkheid om uniek te kamperen in Nederland.

2. Midden tussen de Friese wolkenluchten

Houd je van kamperen en de natuur, maar heb je geen zin om je eigen tent mee te nemen? Dan zijn deze eco lodges ideaal voor jou! De Trek-In’s zijn gemaakt van gerecyclede materialen en staan middenin de natuur. In de omgeving kun je genieten van het wad en binnen no-time ben je in steden als Leeuwarden en Groningen. Pak de fiets en ga naar de Elf-steden stad Dokkum, waar je ook heerlijk een middagje kan rondslenteren.

3. Glamperen in een Tuinkas in Noord-Brabant

Voor een unieke overnachting is de Kas InN in het Brabantse dorpje Hank een perfecte camping. Hier slaap je namelijk in een grote tuinkas van 60m2 waardoor je een prachtig uitzicht hebt over de omliggende akkers en het Nationaal Park De Biesbosch. Door de glazen wanden heb je het gevoel alsof je midden in de natuur slaapt, maar dan op een heerlijk bed. Probeer ook de massagedouche terwijl je kijkt naar de prachtige sterrenhemel.

Kampeer midden in de natuur van het Nationaal Park De Biesbosch
Nationaal Park De Biesbosch

4. Slapen in een Gelderse boom

Aan de rand van de Veluwe ligt Camping De Hertshoorn. Hier kun je wel heel bijzonder overnachten. Er hangen hier namelijk 3 boomtenten waar je hoog en droog zachtjes meedeint op de wind. Het is een unieke ervaring om wakker te worden terwijl je zweeft boven de grond. De camping ligt centraal gelegen vlakbij de stad Apeldoorn, dus je zult je hier niet snel vervelen!

5. Op een onbewoond eiland

In Biddinghuizen in Flevoland vind je een onbewoond eiland in het Veluwemeer. Met een veerboot word je afgezet bij de camping CampSpirit waar je prachtig kunt overnachten in één van de tipi’s. Je overnacht hier midden in de natuur en tussen de vogelgeluiden. Er is dan ook meer dan genoeg te doen in de omgeving. Ga zwemmen in het schone Veluwemeer of huur een kano en ontdek de rustige omgeving.

Op zoek naar naar plekken waar je uniek kunt kamperen of overnachten in Nederland? Kijk ook eens bij TUI voor een kampeervakantie in eigen land!

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten