6 redenen om naar de Malediven te reizen

6 redenen om naar de Malediven te reizen

Inhoudsopgave

De Malediven is een droombestemming die op menig bucketlist staat en hoewel het bekend staat al een luxe bestemming, is een reis naar de eilandengroep steeds toegankelijker geworden. Mocht je ooit hebben getwijfeld om de Malediven te bezoeken, deze 6 redenen kunnen je weleens overhalen. #voorstraks

1. Paradijselijke stranden

Je kent ze vast van de ansichtkaartjes: de prachtig witte zandstranden van de Malediven. Omringd door talloze palmbomen en gelegen aan het azuurblauwe water. Tijdens je reis naar de Malediven word je elke dag wakker met dit uitzicht en kun je hier de hele dag op een strandbedje van genieten. Er zijn ergere dingen in het leven…

2. Indrukwekkende onderwaterwereld

De Malediven staan bekend als duikbestemming bij uitstek! Niet alleen het water is hier kraakhelder, maar je vindt hier makkelijk te bereiken koraalriffen met allerlei tropische vissen, de een nog mooier dan de ander. Verder is ook diepzeeduiken mogelijk door de hoge temperatuur van het water en het zicht dat tot 50 meter diep reikt.

3. Mooiste vakantiehuisjes en resorts

Aan mooie hotels en vakantiehuisjes geen gebrek op de Malediven. Elk hotel wordt wel omringd door het paradijselijke landschap wat je van de eilandengroep gewend bent. En hoewel de meeste hotels en resorts vier of vijf sterren hebben, zijn ze niet alleen maar zo onbetaalbaar als je misschien zult denken. Met een beetje geluk heb je voor zo’n 1.500 euro een reis naar de Malediven.

6 redenen om naar de Malediven te reizen
Lichtgevende plankton

4. Lichtgevende zee

Misschien heb je er weleens van gehoord: lichtgevende plankton. Op bepaalde plekken in de wereld waar de watertemperatuur van de zee warm genoeg is, kan bioluminescentie plankton licht geven in het donker als deze in beweging wordt gebracht. Bijvoorbeeld wanneer je door het water loopt. Ongetwijfeld iets wat je een keer in je leven wilt hebben gezien!

5. Ontspannen was nog nooit zo makkelijk

Ontspannen op de tropische eilanden van de Maldiven is niet moeilijk. Het is namelijk geen bestemming met eindeloze bezienswaardigheden. Wat je hier wel uitstekend kunt? Chillen! Onderuitgezakt met een boek aan het strand of het zwembad of met een cocktailtje aan de bar, de mogelijkheden om even helemaal te rust te komen, zijn hier eindeloos!

6. 26 koraaleilanden

De Malediven is een eilandengroep die uit bijna 1.200 eilanden bestaat, verdeeld over 26 atollen. De landopppervlakte van alle eilanden bij elkaar is echter maar zo’n 300 vierkante kilometer. Eilandhoppen is daarom ideaal op de Malediven. Bezoek de bekende stranden van Cocoa Island of reis af naar duikplekken als de Noord- en Zuid-Malé Atol.

TUI biedt complete vakanties naar de Malediven aan, zodat jij binnen een paar klikken achterover kunt leunen en kunt uitkijken naar die droomvakantie!  Nog niet uitgelezen over de Malediven? Klik hier!

6 redenen om naar de Malediven te reizen
Duiken in de Malediven
Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten