6 tips voor een heerlijke zonvakantie op Cyprus

Ontdek de prachtige stad Paphos

Inhoudsopgave

Cyprus ligt in het oosten van de Middellandse Zee, vlakbij Turkije. Het eiland heeft een mengeling van allerlei culturen en heeft alle ingrediënten voor een heerlijke zonvakantie. Huur een auto bij bijvoorbeeld Sunny Cars en laat je verrassen door het prachtige eiland tijdens jouw zonvakantie op Cyprus. #voorstraks

1. Ontdek de havenstad Paphos

In het zuidwesten van Cyprus vind je de havenstad Paphos, die in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het stadje is geliefd bij toeristen vanwege haar prachtige stranden, rijke natuur en historische bezienswaardigheden. Paphos is een van de belangrijkste archeologische plekken van Cyprus, dus er is hier genoeg te doen! Bezoek vanuit Paphos de Tombs of the Kings, het Archeologisch park en het kasteel van Paphos.

2. Ga naar de verdeelde hoofdstad Nicosia

Pas in het jaar 1960 werd Cyprus een zelfstandige staat. Echter, er kwam al snel een onenigheid tussen Griekenland, Turkije en Groot-Brittannië. Na een staatsgreep van Griekenland begon Turkije met een invasie tot aan de hoofdstad Nicosia. Vandaag de dag is Cyprus nog altijd verdeeld in tweeën. Het noorden van Cyprus behoort tot Turkije en het zuidelijke deel is onafhankelijk. Hierdoor is Nicosia een bijzondere stad en alleen daarom al een bezoekje waard.

Ontdek de hoofdstad van Cyprus, Nicosia
Nicosia

3. Maak een hike door het Troodosgebergte

Midden op Cyprus vind je het Troodosgebergte, een geliefde plek onder de wandelaars en natuurliefhebbers. Met de auto rij je langs de eeuwenoude kloosters, kerken, traditionele woningen en kun je genieten van het prachtige uitzicht. Wil je meer avontuur? Maak dan een van de prachtige hikes door het gebied. Tip: neem een vest mee. Op grotere hoogte kan het hier vaak een paar graden koeler zijn. Ideaal voor als je even wat verkoeling zoekt tussen de warme zomerdagen.

4. Geniet van de zon in Larnaca

Larnaca is een badplaats in het zuidoosten van Cyprus en de perfecte uitvalsbasis voor wie op het eiland wil genieten van de zon. De stad heeft een relaxte sfeer waar je knusse restaurantjes vindt. Vanuit Larnaca kun je de prachtige omgeving makkelijk ontdekken. Zo vind je hier in de buurt het zoutmeer, waar in de wintermaanden flamingo’s verblijven. Daarnaast vind je de Halan Sultan Teke Moskee, het belangrijkste Islamitische heiligdom op Cyprus. Vergeet de orthodoxe St. Lazarus kerk niet te bezoeken, dat gebouwd is op de graftombe van Lazarus, en het Stavrovuni klooster, het oudste klooster van Cyprus.

Geniet van de stad en ontdek de omgeving van Larnaca
Larnaca

5. Bezoek eeuwenoude kloosters en kerken

Het grootste deel van de bevolking houdt de religie van de Cypriotisch-Orthodoxe Kerk aan en een aantal van deze kerken zijn rijkelijk versierd met mozaïek en goud. Een kijkje nemen in de kerken is daardoor wel de moeite waard. Veel kloosters en kerken liggen in het Troodosgebergte. Rij de Solearoute, Marathasa route of de Pitsilia route af om de 10 kerken te bezoeken die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Het mooiste klooster van Cyprus is het Kykkosklooster, gebouwd op 1318 meter hoogte. Let op: bedek je blote armen en benen, anders mag je het klooster niet bezoeken!

6. Spot schildpadden op het strand

Cyprus heeft prachtige stranden waar je heerlijk kunt rusten. Ga bijvoorbeeld naar Nissi Beach waar je verschillende watersporten kunt beoefenen. Houd je van snorkelen? Bezoek dan de Turtle Beach. De naam verklapt het al: hier kun je schildpadden spotten. Wie weet zie je ze wel tijdens het snorkelen in de zee!

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten