Bomaanslag Sint-Petersburg eist 14 doden

Bomaanslag Sint-Petersburg eist 14 doden

Inhoudsopgave

Het dodental als gevolg van de bomaanslag die 3 april plaatsvond in een metrowagon in Sint-Petersburg, is opgelopen naar veertien doden. Elf van de slachtoffers vonden de dood ter plekke, de overige drie gewonden overleden in of op weg naar het ziekenhuis.  ‘Dertien slachtoffers zijn reeds ontslagen uit het ziekenhuis en er blijven nog 49 gewonden over die worden behandeld door de beste ziekenhuisspecialisten’, aldus Veronika Skvortsova, Russische minister van Volksgezondheid.

Verdachte mogelijk onthuld
Volgens de Kirgizische veiligheidsdienst zou het gaan om een zelfmoordactie van een 22-jarige terrorist met Kirgizische en Russische nationaliteit, melden Russische media. De mogelijk onthulde verdachte wordt gelinkt aan radicale Islamitische groeperingen die in Rusland verboden zijn, meldt het Russisch persbureau TASS.

Het slachtoffer werd ontdekt via camerabeelden en geïdentificeerd op basis van de resten van zijn lichamelijk overschot. De aanslag is overigens (nog) niet opgeëist door een terroristische groepering. De bom die maandag 3 april afging rond 14.40 uur lokale tijd, zat naar verdenking in de rugzak van de terrorist, die de explosieven op deze manier de metro in smokkelde. 

Metro rijdt weer
De metro waar de bom afging, Sennaja Plosjtsjad, is weer open en alle metro’s in Sint-Petersburg rijden weer. Wel zijn er extra veiligheidsmaatregelen genomen.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten