De 7 beste strandbestemmingen voor een herfsttripje

De 7 beste strandbestemmingen voor een herfsttripje

Inhoudsopgave

De hittegolven zijn pas net voorbij, maar de meeste mensen verlangen nu alweer naar de warme zon. De volgende bestemmingen zijn heerlijk voor een zonnig herfsttripje.

1. Saint-Barthélemy, Caraïbisch gebied
In de zomer wil het hier nog wel eens overspoeld zijn met toeristen en dure auto’s, maar in de herfst is dit een ander verhaal. Op bijvoorbeeld Gouverneur Beach vind je geen strandtenten, restaurants of strandstoeltjes, alleen maar de natuurlijke omgeving zonder hordes toeristen. Wanneer je genoeg hebt van het strand, ga dan naar Gustavia, de hoofdstad van Saint-Barthélemy. Hier vind je een genoeg bars en restaurants voor de rest van de avond.

2. Saint Tropez, Frankrijk
Een beetje de Europese versie van Saint-Barthélemy. In de zomer zijn er vooral rijke gezinnen te vinden maar nu zijn ze allemaal richting huis gegaan. Plage des Salins heeft prachtige met zand en dennenbomen bedekte duinen. Voor een mooi panoramisch uitzicht over Saint Tropez bevind je je naar de Citadel.

3. Playa Grande, Costa Rica
Dat de zomer eindigt, betekent niet dat het surfseizoen dit ook doet. Playa Grande is perfect om te gaan surfen. Hiernaast vind je rondom het strand genoeg wilde dieren. In de herfst komen lederschildpadden hier hun eitjes leggen, soms zijn er wel 800 schildpadden tegelijk! Avontuurlijke types kunnen de Arenal vulkaan beklimmen, de meest actieve vulkaan van Costa Rica. Gelukkig is hij op het moment rustig.

4. Kefalonia, Griekenland
Dé plek op Kefalonia is het Myrtos strand. Met zijn witte kalksteenkiezels en turquoise water is dit één van de beste Griekse stranden. Het water is er perfect om te gaan duiken, er zijn dan ook verschillende duikcentra ’s. Op ongeveer 6.5 kilometer van Myrtos bevindt zich het vissersdorpje Assos waar je de lekkerste lokale gerechten kunt proeven.

Het dorp Assos op Kefalonia, Griekenland

5. Curaçao, Caraïbisch gebied
Curaçao heeft het allemaal. De hoofdstad, Willemstad, heeft de vrolijkste gekleurde gebouwen. Buiten de stad vind je de mooiste baaien, stranden en kalkstenen kliffen. Voor duikers en snorkelaars zijn de riffen van het eiland perfect. Ook fijn: het eiland krijgt meestal niks mee van het orkaanseizoen.

6. Catalina Island, Californië
Catalina is in de herfst net zo levendig als in de zomer, maar dan zonder de grote drukte. Het eiland,35,5 kilometer van de kust van Los Angeles, biedt genoeg luxueuze clubs en activiteiten, zoals ziplinen en het verhuur van strandhuisjes.

7. Coral Bay, Cyprus
Het beste aan Cyprus: het is er het hele jaar door warm, zelfs in januari en februari. Met zacht zand, parasols en golvend water is dit echt een klassiek strand. Wanneer je een beetje klaar bent met het strand, kun je voor wat geschiedenis naar Maa-Palaiokastro, een oude vestigingsplaats van de Grieken.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten