7x leuke, gratis activiteiten in Kopenhagen

7x leuke, gratis activiteiten in Kopenhagen

Inhoudsopgave

Het is gemakkelijk verliefd te worden op Kopenhagen, een stad die zowel historisch als modern is, traditioneel en innovatief. Bekend om de design-scène, eersteklas gerechten en een hippe, relaxte sfeer; deze Scandinavische hoofdstad wordt zeker niet als budgetbestemming beschouwd.

1. Verken het stadhuisplein
Aan het einde van Strøget zit Rådhuspladsen, de thuisbasis van het Italiaans geïnspireerde stadhuis van Kopenhagen, waar bezoekers de sierlijke lobby kunnen bewonderen en de wereldklok van Jens Olsen kunnen bewonderen, een ongelooflijk ingewikkeld uurwerk. Als je het plein verkent, kun je de gotische draakfontein ontdekken, het populaire standbeeld van Hans Christian Andersen en de stenen pilaar die de voormalige plaats van Vesterport markeert, de westelijke poort van de muur die de stad omringde.

2. Wandel langs de haven
Bezoekers van over de hele wereld komen gretig zoeken naar de beroemdste inwoner van Kopenhagen, de kleine zeemeermin van Hans Christian Andersen. Hooggelegen op haar rots, is het beeldhouwwerk veel kleiner dan velen verwachten, en sommigen zeggen dat het een overschatte attractie is. Echter, de wandeling langs de haven is de moeite waard, want er zijn nog meer bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. De Gefion Fountain, met de mythische Gefion en haar ossen, is een imposante creatie bij de St. Alban kerk. Achter de fontein is Kastellet, een stervormig fort dat rond 1600 werd gebouwd om de stad te beschermen. Bezoekers zijn vrij om over het terrein te wandelen en de historische gebouwen en windmolen te bekijken.

3. Slenter door de oude binnenstad
Autovrije winkelstraat Strøget is het middelpunt van het levendige centrum van Kopenhagen. Bezaaid met historische gebouwen, pleinen en fonteinen, is Strøget een van de langste voetgangersstraten in de wereld en is tevens een winkelparadijs, met name voor Deens design. In het hoogseizoen verwelkomt het de winkelstraat tot wel 10.000 personen per dag. Strøget is een van de meest bezochte delen van de oude stad. Degenen die afdwalen van de drukke winkelstraat worden beloond met charmante, rustigere pleinen zoals Gråbrødretorv en enkele van de meest pittoreske straten in de stad, zoals Magstræde, met zijn kleurrijke oude huizen.

4. Bekijk de wisseling van de wacht bij Amalienborg
Het Amalienborg-paleis is de officiële stadsresidentie van koningin Margrethe II en de Deense koninklijke familie. Het is uniek omdat het paleis bestaat uit vier voormalige herenhuizen met uitzicht op een centraal plein. De beste tijd om Amalienborg te bezoeken is om 12.00 uur om getuige te zijn van de wisseling van de wacht. Elke dag trekken leden van de Royal Life Guard door de stad van hun kazerne naar het paleis om de wacht over te nemen. Het zien van deze soldaten die rondwandelen op de binnenplaats in hun nachtblauwe uniformen en kenmerkende berenhouten helmen is een fascinerende gebeurtenis. Vooral wanneer de koningin in ‘thuis’ is, omdat de wacht dan wordt vergezeld door een fanfare.

5. Bewonder de historische kerken
Kopenhagen is niet de eerste stad die in je opkomt als je aan kerken denkt, maar er zijn tal van mooie heilige plaatsen die het bezoeken waard zijn. De kerken in Denemarken zijn overwegend luthers, dus ingetogen met stijle dakramen die daglicht binnenlaten. Wit is de overheersende kleur, met accenten van goud en er zijn vaak indrukwekkende, gedetailleerde bouwwerken. Christiansborg Slotskirke is al eeuwenlang de locatie van koninklijke doopfeesten en begrafenissen, terwijl Vor Frue Kirke (De kerk van Onze Lieve Vrouw) vele koninklijke huwelijken heeft gehost, met als meest recente die van kroonprins Frederik en Mary Donaldson in 2004. Uitkijkend op het terrein van Amalienborg, is Marmorkirken (The Marble Church) een indrukwekkende koepelkerk opgebouwd uit kalksteen; de grootste in zijn soort in Scandinavië.

6. Proef de smaken van de Torvehallerne-markt
Torvehallerne is een wonderland van eten, een plek waar iedereen, van thuiskoks tot professionele chefs, verse en lokale producten koopt. Binnen het complex van twee glazen hallen en vele kraampjes kun je hoogwaardige ingrediënten kopen voor een diner thuis. Lekkernijen zoals wijn, thee en chocolaatjes inslaan, of zitten en genieten in een van de vele cafés. Als je graag wat van de lokale keuken wilt proeven, probeer dan een open-faced smørrebrød sandwich van Hallernes, of een fiskefrikadelle (viskoek) met remoulade van Boutique Fisk.

7. Neem een frisse neus in de tuinen van Kopenhagen
Kopenhagen heeft genoeg groene ruimtes, maar de King’s Gardens zijn bijzonder mooi. De tuinen horen bij het terrein van Rosenborg Castle, dat in de jaren 1600 werd gebouwd als het Royal Summer Home en nu een museum is. De tuinen zijn de perfecte plek voor een rustige wandeling om de bloemen, met bomen omzoomde steegjes en sculpturen te bewonderen. Het is ook een populaire plek bij de lokale bevolking om bij warm weer te picknicken. De nabijgelegen botanische tuinen zijn een oase van 10 hectare met 13.000 soorten planten, bloemen en bomen, evenals een meer en een reeks kassen.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten