7x de meest indrukwekkende watervallen in Costa Rica

7x de meest indrukwekkende watervallen in Costa Rica

Inhoudsopgave

Costa Rica is een van de meest pittoreske plekken op aarde. Het kleine land is erg bergachtig, met meer dan vijftig vulkanen, tropische bossen en talloze watervallen, waaronder de hoogste in Midden-Amerika: El Salto del Calvo. Maar bij dit exemplaar houdt het gelukkig niet op, daarom zeven andere indrukwekkende watervallen voor een reis door Costa Rica.

1. La Fortuna
De La Fortuna waterval, gelegen nabij de Arenal vulkaan, is de bekendste in Costa Rica. Om de 70 meter hoge waterval te bereiken, moet je 530 betonnen trappen met relingen afdalen. Maar zodra je het water bereikt, kun je een ontspannen duik nemen in het meer om af te koelen.

2. La Paz
De beste manier om te ontspannen na aankomst in San Jose via is om naar de La Paz Waterfall Gardens te gaan. De paden in het park te zijn goed gemarkeerd en zijn eenvoudig te bewandelen, al zijn er nogal wel wat trappen. Het hoogtepunt van het park is de La Paz waterval en de enorme afdaling van 34 meter. Je kunt de waterval ook vanaf de weg zien en een foto maken, maar niets is mooier dan deze van dichtbij te bewonderen.

3. Rio Celeste
De Rio Celeste waterval ligt in het Tenorio Volcano National Park. In het Spaans verwijst celeste naar de perfecte blauwe kleur van de lucht – een naam die deze waterval eer aandoet. De trektocht naar deze waterval loopt dwars door de jungle en is makkelijk te doen, maar ook hier zijn trappen aanwezig. In het turquoise meer kun je niet zwemmen, voor een duik dien je naar de nabijgelegen warmwaterbron van het park te gaan.

4. Llanos de Cortez
Llanos de Cortez is, zonder twijfel, de mooiste waterval in Costa Rica. Het pad om de waterval te bereiken is kort en kost de meeste mensen slechts 10 minuten, maar is ook behoorlijk steil. Dus is het verstandig om je sandalen even in te wisselen voor wandelschoenen, maar dan wordt je ook beloond met een 15 meter breed gordijn van water. Er is ook een natuurlijk zoetwatermeer en vergeet niet voorzichtig op de rotsen achter de waterval te klimmen voor een kijkje achter de schermen.

Llanos de Cortez waterval in Costa Rica

5. Nauyaca
Nauyaca Waterfall is een korte rit landinwaarts van het strandstadje Dominical en is de perfecte waterval in Costa Rica voor degenen die tijd in de jungle willen doorbrengen. De waterval ligt op een privéterrein en wordt beheerd door de familie die hier eigenaar van is. De val is echt spectaculair met 61 meter aan krachtig water dat over meerdere lagen rotsen wordt gekletterd. Neem een duik in het lager gelegen meer, er is niets zo heerlijk als een koele duik na het wandelen.

6. Catarata Aquiares
De Aquiares-waterval, gelegen in Turrialba, ligt buiten de gebaande paden en een favoriet onder de Ticos, zoals Costa Ricanen zichzelf noemen. Je moet door de koffieplantages van het dorp Aquiares lopen, maar dit staat goed aangegeven op Google Maps. Raak je toch een beetje verdwaald? Vraag dan aan een local om je de richting naar de catarata, het Tico-woord voor waterval. De beste manier om deze waterval te ervaren, is door op je rug te drijven en naar het stromende water te staren.

7. Gravity Falls
Als je dol bent op avontuur, zijn de de Gravity Falls waar je moet zij! Erkende gidsen zullen je leren hoe je van een klif afdaalt langs een 40 meter hoge waterval. Slinger via een touw het meer in, verken de natuurlijke rotsformaties en beklim de steile rotswanden. De grote finale van de tour is een sprong over een 11 meter hoge waterval. Als dit te hoog voor je is, zijn hier ook genoeg andere plekken waar je veilig in het water kunt springen.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten