7x insider tips voor een bezoek aan Tokio

Inhoudsopgave

Tokio is flaming hot en er is meer dan voldoende te doen om je een week bezig te houden. Maar grote kans dat je moet kiezen. Dit helpt je bij de eerste keuzestress…

1. Meiji-schrijn

Als je maar tijd hebt voor één enkele tempel of schrijn, kies dan de Meiji-schrijn op de grens van winkelwijk Shibuya en hip Harajuku. Komt bijtijds om in alle rust dit mooie bouwwerk te bewonderen.

2. Park Hyatt Tokio Hotel

Het uitzicht van de stad heb je in het (dure) Park Hyatt Tokio Hotel, in de New York Bar, beroemd geworden in de film Lost in Translation. ’s Avonds moet je toegang betalen, en het helpt te reserveren. Maar het uitzicht is het meer dan waard, net als de live jazzmuziek. Overdag, bij mooi weer, uitzicht op Mount Fuji. Op budget, een gratis uitzicht heb je bij het Tokio Metropolitan Government Building No. 1 in Shinjuku.

3. Shimokitazawa

Echt hip Tokio? Ga dan niet meer naar Harajuku! Hoewel het in elk gidsje nog staat, is het inmiddels te toeristisch geworden. Wil je echt de leukste hippe wijk? Shimokitazawa is the place to be!

4. Akihabara

Lekker nerdy? Ga dan naar Akihabara, hier kun je leuk videogames spelen en alles vinden wat lekker raar is, zoals onleesbare manga, Super Mario Brothers merchandise en ga zo maar door. Je kunt ook met een gids gaan die je de verborgen plekjes laat zien, zoals met de privé stadstours van www.cityunscripted.com.

Shibuya

5. Shibuya & Shinjuku

Shoppen in Shibuya, stappen in Shinjuku. In Shibuya, met het drukste kruispunt ter wereld kun je erg goed shoppen. Tokio duur? Ga naar Don Quichote, een soort op hol geslagen Japanse action, heerlijk! Stappen doe je in Shinjuku, maar let wel: het eens zo beroemde wijkje Golden Gai wordt meer en meer overlopen door toeristen. Leuk om hier te doen is karaoke. Karaoke Kan is een keten met Engelse nummers.

6. Duur?

Oh ja, duur? Valt wel mee! Eet lekker ramen, sushi of gyoza bij lokale tentjes, vermijd Westerse (hotel)restaurants en dure taxi’s, koop als je doorreist een JR-treinpas of kijk eens op www.tokyocheapo.com voor veel meer tips.

7. Vriendelijk

Japan is een geweldig land dat nog moet wennen aan het snel groeiende toerisme. Ingetogenheid en beleefdheid worden zeer op prijs gesteld en zal resulteren in vriendelijke gesprekjes met de locals.

Reis naar Japan boeken? Tenzing Travel is gespecialiseerd in verre reizen en heeft voor elke wens een reis op maat. Of lees hier nog even verder over wat Japan allemaal te bieden heeft.

Tijn Kramer

Tijn Kramer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten