8x activiteiten die je niet mag overslaan in Costa Rica

8x activiteiten die je niet mag overslaan in Costa Rica

Inhoudsopgave

In Costa Rica weten ze wat ‘puur leven’ is. Ziplines, nieuwsgierige aapjes en stranden omgeven door tropische oerwouden: het is maar een greep uit het aantal avontuurlijke en verantwoorde activiteiten die je in Costa Rica niet mag missen.

1. Zweef boven de jungle

Als je in Costa Rica verblijft, zonder van een zipline te zijn gegaan, dan heb je echt iets gemist. Ziplines zijn hier overal te vinden en dus ook telkens met een ander decor. Of dat nu het mistige nevelwoud van Monteverde is, in de schaduw van de Arenal-vulkaan, of door de kleurrijke jungle op verschillende plekken in het land.

2. Spot tropische vogels
Meer dan 25 procent van het land is beschermd natuurgebied of maakt deel uit van nationale parken. Voor vogelaars is dit een ware droom, het wordt hen dan ook aangeraden om een bezoek te brengen aan Los Quetzales National Park (ten zuiden van San Jose) om de schitterende quetzal (een wel heel bijzonder vogeltje) te zien en vele andere vogels die de koelere streken van het nevelwoud hun thuis noemen.

3. Beklim een vulkaan
Net zo hoog als een oude Maya-piramide boven het centrale Costa Ricaanse bos, is de Arenal-vulkaan een van de iconische bezienswaardigheden van het land. Hoewel de vulkaan sinds 2010 slapend is, zo nu en dan is er nog steeds een gerommel in de jungle. Sta vroeg op om een glimp van de vulkaantop op te vangen – ’s middags verdwijnt deze achter de middagwolken.

4. Ontspan in de Jungle
Wat heeft ontspanning nou precies te maken met avontuur? Nou wanneer jouw hot tub is gevuld met water van een natuurlijke warmwaterbron en je gezelschap wordt gehouden door een nieuwsgierige aap. De vulkanische activiteit op Costa Rica zorgt ervoor dat er warm water naar de oppervlakte borrelt. Perfect voor reizigers die op zoek zijn naar de ontspanning van minerale watervallen tegen een groene, wilde achtergrond.

5. Watervallen tellen
Je komt er moeilijk van af: dat gevoel dat je hebt bij het ontdekken van een waterval die zo uit het decor van de jungle lijkt te exploderen. Er zijn in Costa Rica verschillende watervallen die een omweg waard zijn – vooral tijdens het natte seizoen, wanneer het regenwater de rivieren van Costa Rica voeden.

7. Hit the road
Autorijden in Costa Rica kan op zich al een avontuur zijn. Het advies is daarom om een 4×4 te huren, maar wees geïnformeerd want rijden op het strand is bijvoorbeeld niet toegestaan. Hoewel de hoofdwegen over het algemeen in orde zijn, kunnen secundaire wegen en bergwegen smal en ruw zijn. Daarnaast is het aan te raden om een GPS mee te nemen, verkeersborden zijn niet gebruikelijk buiten de grote steden en waar ze er wel zijn, is het de vraag of ze nog te lezen zijn.

8. Neem een diepe duik
Costa Rica betekent ‘rijke kust’ in het Spaans en dat is natuurlijk niet zomaar. Zowel onder water als aan het oppervlak, op de pittoreske stranden, vind je er pareltjes. De Golf van Papagayo in Guanacaste is een populaire (en toegankelijke) plek voor recreatieve duikers – een van de vele langs de kust van de Stille Oceaan. Als je serieus wilt duiken, dan zijn Caño Island en de wateren bij Corcovado National Park iets voor jou. Dit is een reis op zich, maar de diepzeediversiteit is iets om over naar huis te schrijven. Het gaat hier om scholen van vissen die zo dik zijn dat ze de zon blokkeren, plus manta’s, stierhaaien, dolfijnen en meer.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten