8x legendarische treinreizen die op je lijstje horen

8x legendarische treinreizen die op je lijstje horen

Inhoudsopgave

‘De reis is net zo belangrijk als de bestemming’: een cliché reiscitaat dat op treinreizen wel echt van toepassing is. Er zijn wereldwijd talloze bijzondere routes met de mooiste vergezichten, of je nu voor een luxe treinreis gaat, een alledaagse, wereldberoemde of nog onontdekte. Deze horen sowieso op je lijstje.

1. De beroemdste: de Trans Siberië Express
Wie kent ‘m niet? Ruim 10.555 kilometer van Moskou naar de Pacifische naar Vladivostok. De route naar China is ook razend populair, maar die noemen we dan maar even de Trans Mongolië Express. Er zijn verschillende opties in comfort en excursies om deze ‘once in a lifetime’ te maken.

2. De onbekende: De Trans Europa Express
Onbekend allicht, maar een van de allerleukste treinreizen in Europa. Van Moskou naar Nice kun je de 3.315 km afleggen en door liefst acht landen gaan: Rusland, Wit-Rusland, Polen, Tsjechië, Oostenrijk, Italië, Monaco en uiteindelijk de beroemde badplaats in Frankrijk. Het is een historische trein die ooit de Russische aristocratie naar de Franse zuidkust bracht. Maar nu nog is het een prachtige en betaalbare reis met schitterende uitzichten, een goede eerste klasse en een van de meest mooie treinreizen van Europa.

3. Meest futuristische: Shinkansen, Japan
Ze zijn de grondleggers van de hogesnelheidslijn, en eerlijk is eerlijk, de daadwerkelijke treinen ogen nog steeds het meest futuristisch, flitsend en supercool. De Shinkansen dus, de toekomst op het spoor! Eenmaal in je leven langs Mount Fuji!

4. Lekker kort: Rauma-lijn van Dombås naar Åndalsnes (Noorwegen)
Prachtig Noorwegen! Geniet van deze bijzondere treinreis en laat je verrassen – alsof je het nog niet wist – door de Noorse schatten. Zoals Europa’s hoogste loodrechte rotswand, bij Trollveggen en de Kylling-brug bij Verma. Klein ritje maar hoor: 114 kilometer in anderhalf uur!

5. Klein maar fijn: West Highland Line, Fort William naar Mallaig (Schotland)
In anderhalf uur door de hooglanden en lochs, flitsen van de kustlijn, de hoogste berg van UK – de Ben Nevis – per stoomtrein. Jolly well! En daarna een lokaal drankje, je weet wel.

6. De Aziatische luxetrein: Eastern & Oriental Express
Fraaie historische rijtuigen, dineren op hoog niveau, hutten met kersenhouten panelen en 24-uursbutlerdienst. Wie zegt dat reizen door Azië afzien is? Langs rijstvelden, couleur locale, stromen en beken, en de schoonheid van Maleisië en Thailand. We willen dan echt niet vliegen naar Singapore en Bangkok.

7. De Canadese krachtpatser: Rockey Mountaineer
De reis door de Canadese Rockies staat te boek als een zeer spectaculaire treinreis. Geniet van het overdonderend natuurschoon van Canada en stap uit voor mooie hotelovernachtingen.

8. De snelste: Beijing – Shanghai
Het is ‘s werelds snelste passagierstrein en de 1.317 kilometer tussen de twee wereldsteden slecht je in ongeveer vierenhalf uur. Bravo, waarom zou je vliegen? De eerste klasse heeft stoelen die volledig plat kunnen! Zo hoort het!

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten