8x Zwitserse nieuwtjes voor outdoor liefhebbers

8x Zwitserse nieuwtjes voor outdoor liefhebbers

Inhoudsopgave

Ben jij een buitenmens, een avonturier of echte waaghals? Dan is Zwitserland deze zomer echt iets voor jou! De toeristische dienst van het land presenteert acht nieuwtjes op het gebied van natuur en outdoor.

Nieuwe e-biketocht La Route Verte
Op 17 mei 2018 wordt de nieuwe e-biketocht ‘La Route Verte’ geopend. Deze 470 kilometer lange route voert in zeven dagetappes van Schaffhausen in Noordoost-Zwitserland naar het zuidwestelijke Genève en komt daarbij door zes regionale natuurparken in de Juraboog. Je kunt op diverse locaties aan de Route Verte fietsen huren. De Zwitserse reisorganisatie Eurotrek biedt complete arrangementen aan, inclusief overnachtingen en bagagevervoer.

Berenreservaat Arosa Bärenland
In de zomer van 2018 wordt Arosa Bärenland geopend. Het 2,8 hectaren grote reservaat biedt plaats aan vijf beren, die door dierenorganisatie Vier Voeters zijn gered uit slechte omstandigheden. Het bevindt zich vlak onder het tussenstation van de Weisshorn-kabelbaan, op een hoogte van bijna 2000 meter. De beren leren hier om te leven in een natuurlijke omgeving, met struikgewas, rotsen, beekjes en bossen. Je kunt de dieren bekijken vanaf een ruim bezoekersplatform.

Opening eerste boomtoppenpad Zwitserland
Op 10 mei 2018 wordt ‘Baumwipfelpfad Neckertal’ geopend, het eerste boomtoppenpad in Zwitserland. Het ruim 500 meter lange pad laat bezoekers alle niveaus van het bos zien, van de boomwortels tot aan de boomtoppen op 18 meter hoogte. Het uitzichtplatform biedt een panorama over het omringende landschap. Het pad is door de geringe stijging ook toegankelijk voor mindervaliden. Baumwipfelpfad Neckertal bevindt zich in het Oost-Zwitserse kanton St. Gallen en is van mei tot oktober dagelijks geopend; in de wintermaanden van woensdag tot en met zondag.

Nieuwe wandelroute Grand Tour des Vanils
De Grand Tour des Vanils is een meerdaagse wandelroute van 11 etappes, die door het regionale natuurpark Gruyère Pays-d’Enhaut voert. De tocht heeft een totale lengte van 157 kilometer, maar kan ook in afzonderlijke delen bewandeld worden. Je kunt onderweg overnachten in berghutten, b&b’s, hotels of op boerderijen. De Grand Tour des Vanils is vanaf juni 2018 officieel begaanbaar en volledig bewegwijzerd. De tocht is geschikt voor ervaren bergwandelaars.

Nieuw: Stoneman Glaciara by Roland Stauder
Voormalig mountainbikekampioen Roland Stauder heeft zijn Stoneman-concept naar het Zwitserse Wallis gehaald. De nieuwe Stoneman Glaciara in het gebied rond de Aletschgletsjer is een ware beproeving voor mountainbikers. De 127 kilometer lange route voert in drie etappes naar de Aletschgletsjer, over de Breithornpas en via het Binntal naar het Obergoms. In totaal overbruggen deelnemers 4700 hoogtemeters. Afhankelijk van ambitie en capaciteiten kunnen diverse startpakketten worden geboekt, variërend van 1 tot 3-daagse arrangementen.

‘Royal Ride’ in Wengen: kabelbaan met balkon
Voor deze attractie moet je vooral geen last van hoogtevrees hebben, want de nieuwe kabines van de Männlichen-kabelbaan in Wengen beschikken over een balkon, dat je van binnenuit via een wenteltrap kunt bereiken. En dat betekent: genieten van een spectaculair uitzicht. Het bergstation Männlichen ligt op een hoogte van ruim 2200 meter en biedt toegang tot wandelroutes aan de voet van het beroemde bergentrio Eiger, Mönch en Jungfrau. De nieuwe kabines worden op 1 juni 2018 in gebruik genomen.

5 routes in Ticino voor trailrunners
Trailrunning is ‘hot’ en daarom presenteert de toeristische dienst van de Italiaanstalige regio Ascona-Locarno vijf niet te missen trails in een inspirerende video. Het bergachtige gebied rond het Lago Maggiore staat bekend om zijn diversiteit: van palmbomen aan het meer tot de eeuwige sneeuw in het binnenland. De vijf uitgelichte trails variëren qua lengte van ruim 7 tot bijna 25 kilometer en qua moeilijkheidsgraad van eenvoudig tot gemiddeld.

Swiss Travel Pass met 3 extra highlights
In 2018 zijn drie extra highlights opgenomen in het geldigheidsgebied van de Swiss Travel Pass: de Schilthorn (Piz Gloria) bij Mürren, de Stanserhorn vlakbij Luzern en het FIFA World Football Museum in Zürich. Wie de all-inclusive openbaarvervoerspas bezit, hoeft niets extra’s te betalen voor deze attracties. Wegens de enorm toegenomen bezoekersaantallen in 2017 krijg je bij de Pilatusbahnen, op vertoon van hun Swiss Travel Pass, vanaf 2018 weer 50% korting (dit was 100%).

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten