9 hotspots in Oost-Europa

Oost-Europa

Inhoudsopgave

Oost-Europa is een regio die afgelopen jaren steeds meer in trek is. Deze steden moet je hier zeker niet missen!

  1. Polen: Krakau

In Krakau vind je onder andere de bekende Schindlerfabriek, die vele kennen van de film, veel aspecten van de geschiedenis en trendy cafés in onder andere de Joodse wijk. Ook vind je hier het Wawel kasteel, wat je het gevoel geeft in een sprookje beland te zijn. De stad wordt niet voor niks het Florence van Oost-Europa genoemd en is in no time een klassieker geworden voor stedentrips.

  1. Slovenië: Ljubljana

Hoewel de stad stokoud is, is deze ook zeer modern. Een bestemming voor zowel de zon als voor de wintersport. Het centrum bruist en de Romeinse geschiedenis is in het oude centrum nog goed te zien. Ook het museum van illusies is de moeite waard. De stad is verder prima per fiets te verkennen!

  1. Letland: Riga

Riga is een klein pareltje waar je makkelijk naar de bossen of stranden kan. Soms twijfel je of je nou in Rusland bent of in Scandinavië, want er zijn vele invloeden, die zorgen voor een unieke sfeer.  Mooi meegenomen is ook dat de stad goed betaalbaar is. Verder zie je hier veel art nouveau terugkomen in het oude centrum en is er een fijn cultureel aanbod.

  1. Kroatië: Dubrovnik

Probeer je hier de cruise uren te vermijden, dan zul je veel meer kunnen genieten van de bezienswaardigheden. Ga dus in de vroege ochtend of in de late avond naar de bezienswaardigheden. Voor het strand, nachtleven en de keuken moet je hier zijn. Ook de stadsmuren zijn de moeite waard om te bezoeken.

De oude stad van Dubrovnik in Kroatië
  1. Montenegro: Kotor

Een beetje Dubrovnik in het klein. Ook hier geldt: probeer de cruise uren te vermijden. Hier vind je veel kleine zijstraatjes, winkeltjes en goed eten. Ook erg leuk is het poezenmuseum. Vergeet ook niet om een dagje van de prachtige omgeving te genieten!

  1. Hongarije: Budapest

Een romantisch ogende stad met veel historie en culinaire trots. Geniet in een van de badhuizen, zoals Gellert, of van de prachtige architectuur, onder andere bij de burcht. Sluit je dag af met goulash bij een lokaal tentje met een fles Hongaarse wijn en je kunt zeggen dat je in Budapest geweest bent.

  1. Oekraïne: Kiev

Na de revolutie in 2014 is Kiev weer helemaal terug. Een land met een rijke historie vol met Franse invloeden. In de stad vind je veel musea en kerken, en natuurlijk ook betaalbaar bier (voor 30 cent heb je een halve liter). Erg interessant is het Nationale Tsjernobyl museum.

  1. Albanië: Tirana

Tirana is een stad in opkomst, sinds kort te bereiken met Transavia, en nog helemaal niet ontdekt door het toerisme. Het is spotgoedkoop en heeft dankzij de minister president (die tevens kunstenaar is) veel kleur in het straatbeeld gekregen. Hij zorgde ervoor dat de communistische gebouwen kleur kregen en dat er een paar duizend bomen gepland weren. Leuk voor een dagtrip is het dorp Pëllumbas, waar je prachtige bergen en grotten vindt.

  1. Roemenië: Boekarest

Misschien wel een van de meest onderschatte steden van Oost-Europa en iets heel anders dan dat je gewend bent. Hier vind je het grootste parlementsgebouw ter wereld en in het oude centrum zijn veel hippe tentjes.  Ook is de bevolking erg vriendelijk.

Bezoek deze te gekke steden in Oost-Europa vanaf €69

Stedentrip historisch Krakau v.a. €319
De onontdekte schoonheid van Slovenië v.a. €469
4*-hotel in prachtig Riga v.a. €89
Early bird: stad en strand in Dubrovnik v.a. €209
Boedapest vanuit centraal designhotel v.a. €89
Rondreis door wonderschoon Roemenië v.a. €359

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten