Acht tips voor goedkope en zorgeloze autohuur

Acht tips voor goedkope en zorgeloze autohuur

Inhoudsopgave

All-in autohuur is een aanrader voor wie de beste deal zoekt. Alle benodigde verzekeringen zijn vooraf geregeld en betaald, zo sta je op de bestemming nooit voor onverwachte kosten. En om je nog meer te laten besparen op autohuur, geven we je deze acht slimme tips mee.

1. Time je boeking voor de beste deal
Autohuur gaat altijd per 24 uur. Puzzelen met de tijden loont dus en kan zomaar een dag autohuur besparen. Insight: de kosten voor 7 dagen autohuur zijn bijna altijd gelijk aan 5 dagen. Goede deal!

2. Verhuurlocaties verschillen in prijs
De meeste mensen halen hun huurauto op de luchthaven op, maar deze locatie kan duurder uitpakken dan de shuttle service. Bovendien hoeft het nauwelijks extra tijd te kosten; de wachttijd voor een shuttlebusje is meestal niet lang en het ritje duurt hooguit 10 minuten.

3. Luchthaven versus stadskantoor
De verhuurkantoren zijn uiteraard niet alleen op luchthavens gevestigd. Ook middenin steden, bij populaire hotels, stations of havens. Heel handig als je eerst de stad wilt verkennen en de huurauto pas later nodig hebt. Zo bespaar je op huurdagen én parkeerkosten.

4. Reserveer bijtijds
Hoe langer je wacht met het boeken van een huurauto, hoe duurder het vaak wordt. Verhuurders verhogen de prijzen naar mate ze meer auto’s verhuren. Reserveer dus vooraf in Nederland een huurauto, dan weet je waar je aan toe bent.

Vind hier de huurauto die bij je past voor de beste prijs: Holidaycars.com

5. Extra bestuurder inclusief
Reis je klant met een partner die ook rijdt? Zorg dan dat een extra bestuurder bij de reservering is inbegrepen. Dat scheelt kosten ter plaatse, die vaak per dag berekend worden en dus behoorlijk kunnen oplopen.

6. Een maatje meer is uiteindelijk voordeliger
Ga je voor de kleinste autocategorie omdat ‘dat is de goedkoopste keuze’ is? Dat hoeft niet altijd zo te zijn. In bergachtig gebied rijdt een auto met sterke motor vaak zuiniger dan het kleinste model. En kun je dus uiteindelijk goedkoper uit zijn met een grotere auto.

7. Breng je eigen navigatie mee
Zonder navigatie rijden kan een uitdaging zijn in onbekend gebied. Je kunt daarom een GPS bij de huurauto boeken, maar het kan voordeliger: neem gewoon je eigen GPS mee of zet een navigatie-app op je smartphone. Wel checken of jouw vakantiebestemming erin is opgenomen!

8. Neem een (opblaasbaar) kinderzitje mee
Reis je met jonge kinderen, dan zijn kinderzitjes verplicht. Je kunt deze bij de huurauto boeken, waar je ter plaatse dan wel extra voor moet betalen. Het is slimmer een eigen kinderstoel of zitverhoger/booster mee te nemen. En als je geen zin hebt in dat gesjouw, dan is een opblaasbare zitverhoger de uitkomst. Deze is licht en neemt weinig ruimte in.

 

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten