Zin in een actieve vakantie? Ga naar Kroatië!

Zin in een actieve vakantie? Ga naar Kroatië!

Inhoudsopgave

Steeds meer Nederlanders ontdekken Kroatië. Met een kuststrook van bijna 5300 kilometer, meer dan 1200 eilandjes, nationale parken, historisch steden en oude dorpjes biedt het land voor ieder wat wils, ook voor actieve reizigers.

Kroatië ligt op twee uur vliegen vanaf Amsterdam en is ongeveer veertien uur rijden met de auto. Het land wordt langzaam steeds populairder onder de Nederlandse vakantieganger. Kroatië is de laatste jaren actief bezig om deze groei te stimuleren. Ze doen dit door het land steeds veiliger en aantrekkelijker te maken voor buitenlandse gasten.

Naast de infrastructuur wordt er ook rekening gehouden met de natuur in maar liefst acht nationale parken. Op dit moment is toerisme de belangrijkste economische tak in het land, maar waarom komen jaarlijks miljoenen buitenlandse toeristen naar Kroatië? De laatste jaren is er een groei te zien in het aantal citytrips naar steden in Kroatië. De steden Zagreb, Split en Dubrovnik lenen zich perfect voor een stedentrip.

Actieve reizigers

Van duiken tot bergbeklimmen en van zeilen tot paragliden, bijna elke activiteit is mogelijk in Kroatië. Het land profiteert van de ontwikkeling van actief toerisme. Reizigers willen steeds meer hun grenzen verleggen en nieuwe, extremere activiteiten doen. Door in te spelen op deze ontwikkeling wordt Kroatië steeds populairder als vakantiebestemming.

De Kroatische kust staat bol van de unieke flora en fauna en is daardoor aantrekkelijk voor duikers. Naast flora en fauna zijn er ook gezonken galjoenen, oorlogsschepen uit de tweede wereldoorlog en antieke amforen in de onderwaterwereld te vinden. De actieve reiziger is opzoek naar ongerepte natuur om te wandelen, fietsen, bergbeklimmen, kamperen en paard te rijden. Ook hiervoor ben je in Kroatië aan het juiste adres. In de natuur van het land zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om deze activiteiten uit te voeren. Kroatië houdt zelfs rekening met de adrenalinejunkies, zo behoren raften, paragliden en parachutespringen ook tot de mogelijkheden.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten