Aantal Airbnb-nachten in Amsterdam verdubbeld

Airbnb-nachten in Amsterdam verdubbeld

Inhoudsopgave

Het aantal geboekte overnachtingen in Amsterdam via Airbnb is afgelopen jaar verdubbeld naar 1,7 miljoen overnachtingen. Ten opzichte van 2015 is dit een stijging van 125 procent. De gemiddelde prijs voor een overnachting in Amsterdam steeg naar 140 euro, een plus van 3 procent.

Dat blijkt uit onderzoek van Colliers International en Hotelschool The Hague. Het aantal overnachtingen in gewone hotels steeg met 7 procent naar 13,9 miljoen.

Steeds meer Amsterdammers verhuren hun woning via het peer-to-peer verhuurplatform. Het aantal accommodaties verdubbelde tot ruim 32.000. Circa 30 procent hiervan wordt aangeboden door verhuurders die meerdere kamers in de aanbieding hebben.

Airbnb zag ook een stijging in Den Haag, in Nederland de tweede stad voor het verhuurplatform. In Den Haag werden 126.000 overnachtingen geboekt. In Rotterdam werden ruim 116.000 overnachtingen geboekt.

Groei
Het lijkt erop dat de groei van Airbnb in Amsterdam ook dit jaar doorzet, ondanks nieuw beleid van de hoofdstad waarbij inwoners nog maximaal 60 dagen per jaar hun huis mogen verhuren. In het eerste kwartaal van 2017 werden al meer dan 367.000 overnachtingen geboekt. Dat is al een stijging van 34 procent ten opzichte van het eerste kwartaal in 2016.

Airbnb is in veel Europese steden omstreden omdat verhuur van privé-woningen vaak overlast oplevert voor omwonenden, zeker als die langere tijd worden verhuurd.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten