Al een keer in het zuiden van Thailand geweest?

Al een keer in het zuiden van Thailand geweest?

Inhoudsopgave

In het zuiden van Thailand ligt een provincie die niet direct bij veel mensen een belletje doet rinkelen: Nakhon Si Thammarat. Hartstikke zonde, want hier kun je het échte authentieke Thailand terug vinden!

Wat Phra Mahathat Woramahawihan
De belangrijkste bezienswaardigheid van Nakhon Si Thammarat is de Wat Phra Mahathat Woramahawihan tempel. Deze prachtige boeddhistische tempel, die bekend staat om haar gouden religieuze stupa, behoort tot de belangrijkste historische plaatsen van Thailand. Het is gebouwd in Sri Lankaanse stijl en is ruim 55 meter hoog. De top is geheel bedekt met goud. Door de sereniteit van deze plek waan je je in een geheel andere wereld als je hier rondloopt.

Roze dolfijnen in Khanom
In de Khanom regio heb je de unieke kans deze bijzondere dolfijnen te spotten. Er zijn nog ongeveer 2.000 roze dolfijnen te vinden tussen de Zuid-Chinese Zee en de Atlantische Oceaan. In de omgeving worden meerdere boottochten georganiseerd waarbij je op zoek gaat naar de roze dolfijn. Een absolute must-do als je in de buurt bent.

Pak Phanang
Dit rustige dorpje, nog onontdekt door toerisme, doet je direct het besef van tijd verliezen. Rustig, maar tegelijkertijd bruist het, zoals het alleen in Thailand kan. Overal waar je kijkt zie je kleurrijke winkels, huizen, lichtjes, uitbundig geklede mensen en op iedere straathoek komen de meest aangename geuren je tegemoet. Pak Phanang verwelkomt iedereen en zorgt voor heimwee als je er weggaat. Breng als je hier bent zeker een bezoekje aan de 100-jaar oude markt met de meest heerlijke verse vis als specialiteit.

Laem Talumphuk
Na de tempels, dolfijnen en architectuur is het tijd voor relaxen. In Laem Talumphuk ben je hiervoor aan het juiste adres. Het gebied staat bekend om haar prachtige landschap en het witte strand nodigt uit om te gaan zwemmen. In de omgeving vind je prachtige resorts en boetiekhotels. Voor heerlijke zeevruchten ga je naar het Thasala Seafood restaurant, al ruim 20 jaar populair onder locals en toeristen. Een andere topper in de regio is het Krua Nai Nang restaurant. Een Engels menu is niet beschikbaar maar tegelijkertijd ook niet nodig. Op de menukaart staan authentieke zuidelijke gerechten en de bediening helpt je graag met het kiezen van de door jouw gewenste gerechten.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten