Alleen op vakantie? Tips voor een veilige reis!

Alleen op vakantie? Tips voor een veilige reis!

Inhoudsopgave

Ga je binnenkort voor het eerst alleen backpacken in Australië, chillen op Bali of een droomreis maken door Europa? Dan ga je voor een veilige reis natuurlijk het liefst goed voorbereid van huis. Met onderstaande tips van Uber voorkom je dat je voor (onaangename) verrassingen en onveilige situaties komt te staan tijdens jouw eerste soloreis.

Bewaar je documenten in een veilige digital space

Als je slim bent, scan je voordat je op vakantie gaat al je reisdocumenten in. Paspoort, rijbewijs, identiteitskaart, vliegtickets, you name it! Bewaar deze documenten op een veilige digitale plek waar je altijd toegang tot hebt, bijvoorbeeld in de iCloud of Google Drive. Op deze manier heb je alles altijd bij de hand, dat scheelt je een hoop ellende bij diefstal en een zoveelste zoektocht in je tas bij de balie. Mocht je onverhoopt tijdens een (iets te gezellige avond) een van deze belangrijke documenten kwijtraken, kun jij in ieder geval altijd aantonen wie je bent en waar je recht op hebt.

Vertrouw op je gevoel

Heb je het gevoel dat iets niet helemaal in de haak is? Vertrouw daar dan op. In de meeste gevallen klopt je onderbuikgevoel. Stap dus vooral niet bij iemand in de auto die je niet helemaal vertrouwt, ga niet met die groep mensen mee die voor je gevoel iets te amicaal doen voor een eerste ontmoeting, leave them! Bij Uber wordt je rit altijd geregistreerd en zie je van tevoren informatie over je chauffeur. Wil je toch wel graag laten weten waar je bent aan je (nieuw gemaakte) vakantievrienden of het thuisfront? Deel je ritgegevens dan met je vaste contactpersonen via de app. Zo zien zij live waar je op dat moment bent en als je bij je bestemming bent afgezet.

Vergelijk de prijzen voor jouw beste hotelkeuze!

Neem niet teveel mee

Ga je naar een land met veel zakkenrollers (waar niet?), probeer er voor een veilige reis dan niet teveel als toerist uit te zien. Laat vooral je meest waardevolle spullen thuis. Loop dus niet met je nieuwste camera om je nek met een goed gevulde portemonnee in je broekzak over de Ramblas in Barcelona als dit niet nodig is. In de meeste steden koop je voorafgaand aan je metro of treinritje een pas voor meerdere dagen. Zo hoef je dus niet met cash of pinpassen op zak te lopen. Een Uber reserveer je snel via de app, dus ook van A naar B kom je tegenwoordig prima zonder cash.

Bespaar torenhoge (onnodige) kosten

Even lekker helemaal eruit, digital detox en alleen maar boeken lezen? Dan heb kun je deze tip gerust overslaan en heb jij je telefoon helemaal niet nodig op vakantie. Mocht je toch af en toe gebruik maken van internet of je mooiste kiekjes naar het thuisfront sturen, let dan op je internetbundel. Binnen de Europese Unie kun je tegenwoordig gebruik maken van 3G en 4G zonder extra kosten. Ga je wat verder van huis? Zet je dataroaming dan uit en maak gebruik van wifi in je hotel of restaurant. Let op: denk wel goed na waar je dit doet. Een openbaar gratis netwerk klinkt misschien verleidelijk. Vaak moet je eerst akkoord gaan met een lijst met voorwaarden, dit kan ten koste gaan van je privacy. Kies dus liever voor een beveiligd netwerk met een wachtwoord.

Emergency

Als je goed voorbereid op reis gaat, vergeet dan vooral niet de belangrijke lokale (nood)nummers in je telefoon op te slaan. Je gaat er natuurlijk vanuit deze niet nodig te hebben maar niks zo onhandig als bij een noodgeval geen noodnummer of nummer van je hotel paraat te hebben. Ben je dit tijdens je perfecte voorbereiding alsnog vergeten? Als je in de Uber bent gestapt kun je tijdens je rit in geval van nood via de app een noodnummer bellen. Veilige reis!

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten